Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 4 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Gezien op TikTok: dit is waarom jij de ‘cold girl’ make-uptrend echt moet proberen

Nu het wat kouder wordt en we door de hoge gasprijzen de kachel allemaal wat lager hebben staan, zijn we allemaal wel een beetje een ‘cold cirl’. En deze nieuwe TikTok-trend speelt hier helemaal op in. De rode wangen (en neus) die natuurlijk ontstaan als je iets te lang buiten bent in de vrieskou zijn nu namelijk helemaal hip. De hashtag #coldgirlmakeup is al meer dan 16 miljoen keer bekeken op TikTok en stijgt nog steeds en dat betekent dat we allemaal mee moeten gaan doen met de trend – tenzij je geen fan bent van blush natuurlijk.

*brrrr*

TikTok is helemaal verliefd op de ‘cold girl’ make-uptrend

Je zult misschien wel denken, wie wil er nou gesprongen lippen en blauwe vingertoppen? No worries, ‘cold girl’ make-up heeft hier helemaal niets mee te maken. Denk hier aan hoe je huid eruit ziet na een wandeling in de kou – ja, die schattige rode wangen en neus is wat we bedoelen. But make it better.  En het enige wat je nodig lijkt te hebben is blush, blush en nog eens blush. Wil je nou echt weten hoe je de look zelf maakt? Lees dan vooral verder!

Zo maak je de ‘cold girl’ makeup look

Gelukkig hoef je niet heel veel moeite te doen om de look te maken. Je begint namelijk met je normale base en voegt hier eigenlijk gewoon een flinke portie blush aan toe. Breng de blush aan op de appeltjes van je wangen, je slaap en zelfs onder de ogen. Ook breng je de blush aan onder je onderlip, een beetje op de cupidoboog en (het belangrijkste) op het puntje van de neus. Maak de look helemaal af met je favoriete rode lipstick en breng deze heel licht aan in het midden van je lip en daar net boven, op je cupidoboog of je favoriete lipgloss.

@alice_nevin

Cold girl makeup tutorial (my fave winter makeup) #coldgirlmakeup #winter #makeuptutorial

♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms

En voila, je ziet er uit alsof je een wandeling hebt gemaakt in de koude winterlucht. De blush geeft je huid een fris en opgewekte look, wat meestal gebeurt als het koud is en je bloed naar je gezicht stroomt. Kies er als laatste voor om een beetje highlighter toe te voegen aan de innercorners van je ogen. Of ga all out met de glitters op je oogleden om die frosty look te recreëren.

@stxph.h

Replying to @okeylezzgoo late to the trend but so glad I tried this look! such a vibee #imcoldmakeup #coldgirlmakeup #viralmakeuptrend #makeuptutorial

♬ Hip Hop with impressive piano sound(793766) – Dusty Sky

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.