Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zonsondergang in een glas: dit Italiaanse drankje is alles wat je wil deze zomer

Eindeloos borrelen op terras, op je balkon of in de tuin: wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Op zoek naar inspiratie voor een zomers, sprankelend drankje? Dan mag je dit typisch Italiaanse aperitief niet missen. Alcoholvrij, maar wel met een ‘bite’!

Misschien ken je ’t wel van zomervakanties in Italië: Crodino. Dat schattige, iconische flesje dat al sinds jaar en dag populair is als hét alcoholvrije aperitief.

Crodino zag al in 1965 het levenslicht, toen non-alcoholische dranken in opkomst waren. Een trend die we ook nu weer zien: we zijn weliswaar dol op exclusieve, sprankelende smaken, maar die katers kunnen ons steeds meer gestolen worden.

Bitterzoet drankje

Met de introductie van Crodino Biondo in een 17,5cl variant – het traditionele Crodino-flesje was 10cl – kun je ook thuis van dit bitterzoete drankje genieten. Vul een wijnglas lekker vol met ijs, schenk de Crodino Biondo 17,5cl erbij en garneer met een schijfje sinaasappel.

De rijke smaak opent met een vleugje citrus en sinaasappel en heeft een afdronk van kruiden, noten en hout. Dit komt omdat Crodino wordt gemaakt door een infusie van specerijen, hout, wortels en kruiden maar liefs zes maanden lang te laten trekken. Het resultaat is een aperitief dat zowel aromatisch, bitterzoet, citrusachtig als kruidig is. Als een Italiaanse zonsondergang in een glas!

Geen regels

Crodino blijft buiten Italië nieuwe markten veroveren met dit originele recept – en wij snappen wel waarom. Want wat is er lekkerder dan tijdens de ‘aperitivo’ samen met je vrienden met een drankje te ontspannen bij zonsondergang, thuis of in je favoriete bar, met de laatste zonnestralen op je gezicht?

Bij een aperitivo gelden geen regels, maar als we je een tip mogen geven: doe als de Italianen, en serveer er een simpel en lekker hapje bij. Een paar olijfjes, wat crostini (gegrilde, dunne sneetjes stokbrood met bijvoorbeeld mozzarella, ham of paddenstoelen) of wat stukjes kaas of worst. Muziekje erbij, en genieten maar!

Crodino Biondo 17,5 cl is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.

In samenwerking met Crodino

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.