Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 12 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Karlijn over ouder worden: ‘Kourtney Kardashian laat zien dat het niet klaar is na je dertigste’

Kourtney Kardashian is living her best life. Op 44-jarig leeftijd is ze hopeloos verliefd, trouwde ze maar liefst drie keer, zoent ze openlijk in het openbaar en is ze zwanger van haar grote liefde. Kourtney is het bewijs dat het gewoon kan – en daar wil ik vandaag even de tijd voor nemen.

Er ligt zoveel druk op de jonge jaren dat we lijken te vergeten dat ook op je vijftigste de mogelijkheden nog open liggen. En nee, we hebben geen Kardashian nodig om het tegendeel te bewijzen. Maar toch hangt er iets heel bevrijdends om het leven van Kourtney heen.

Dankjewel, Kourtney

Je houdt van de Kardashians of niet: er lijkt niet echt een middenweg te zijn. En hoewel ik het ermee eens ben dat de dames weleens dubieuze zaken hebben gepromoot, vind ik de sfeer die nu om Kourtney Kardashian heen hangt fijn. Als er iets goed is om te influencen, dan is het wel om ook verder te kijken dan je dertiger jaren.

Ik weet heus wel dat het leven niet stopt na je dertigste. Toch voelt het voor mij wel alsof dat het moment is om definitief je leven ‘veilig te stellen’. Het zijn de jaren dat veel vrouwen moeder worden, een huis kopen en trouwen. Maar wat als dat allemaal niet lukt binnen die dringende jaren?

De twenties lovestory, maar dan op je 44ste

De veertigjarige vrijgezellen worden in films en boeken altijd weggezet als de rich aunties, losbandige vriendinnen of de vrouwen met katten. Cliché, maar waar. Als je die meeslepende lovestory in je twintiger jaren niet hebt gehad, dan lijk je de boot te hebben gemist. Maar Kourtney laat zien dat je die liefde ook op je 44ste kan vinden.

Trouwen in je twenties: van welk geld doen mensen dat toch?

Hoe ouder ik word, hoe meer de ideaalbeelden die ik vroeger had met de realiteit meebuigen. Heel leuk hoor, zo’n droombruiloft op je 27ste. Maar van welk geld doen mensen dat toch? Wetende dat er gemiddeld 20K aan een bruiloft wordt uitgegeven, vind ik het niet gek dat er steeds later getrouwd wordt. Of zelfs helemaal niet.

Ach, dat is dan weer iets waarin Kourtney wat minder relatable is. Die trouwde namelijk drie keer vorig jaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.