Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Instagram is in de ban van deze croissant-tosti met burrata en pistache

Instagram is een grote bron van inspiratie. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van eten. We zien de lekkerste gerechten voorbijkomen. Het éne nog interessanter dan het andere gerecht. Toch is er één tosti die erbovenuit springt, namelijk die met burrata en pistache.

En oh, je gebruikt croissants in plaats van brood.

Instagram is in de ban van deze croissant-tosti met burrata en pistache

Je moet de calorieën niet tellen als je gaat genieten van dit broodje, want het is een flinke beuker. Foodblogger Sam Schnur kwam met dit grandioze recept, waarbij twee croissants worden gebruikt als brood in de tosti.

Het account van Sam staat vol met comfort food. Je weet wel, van die gerechten waar je een moord voor zou doen als je een kater hebt. Van alle parels op haar account, trok deze bijzondere tosti ons oog. En wij waren niet de enige.

Zo maak je het:

Binnen een kwartiertje heb jij deze heerlijke croissant-tosti in elkaar gezet.

 Wat heb je nodig? 

Twee croissants, burrata, pistache noten, mortadella, rucola, boter, balsamico-stroop, honing.

Je begint met het platrollen van de croissants. We weten het, dit is pijnlijk, maar het eindresultaat mag er zijn. Dan verwarm je wat boter in de pan en sprenkel je wat honing op de platte croissants. Bak de croissants daarna krokant in de pan. Daarna is het tijd om de croissant te beleggen. Begin met wat balsamico-stroop, daarna de binnenkant van de burrata, gevolgd door de pistache, de mortadella en de rucola. Tot slot leg je de tweede croissant erbovenop en snijd je de sandwich doormidden.

In de reacties staan een heleboel boze mensen, om het feit dat de croissant geplet wordt. Maar daar trekken wij ons niets van aan. Dit recept van Sam blijft een topper – net als alle andere bizarre recepten op haar pagina.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.