Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Mentale Gezondheid 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘damp lifestyle’ vervangt Dry January: mindful drinken wordt dé trend van 2023

Na een december vol sociale gelegenheden beneveld door alcohol, zijn veel van ons klaar met al dat drinken. Hoewel het verleidelijk is om je volledig op Dry January te storten, kiezen steeds meer mensen voor een ‘damp lifestyle‘ a.k.a. mindful drinken. Wij leggen je uit waarom dit dé lifestyle trend van 2023 wordt.

‘Drink met mate’ werd nog nooit zo populair.

De ‘damp lifestyle’ vervangt Dry January

Wij zijn dus niet de enigen die steeds meer piekeren over onze relatie met alcohol, ook in andere landen is het vele gezuip het gesprek van de dag. Maar wat doen we eraan? Dry January lijkt een briljant idee, maar hoe houdbaar is het? Grijp je na die alcoholvrije maand weer net zo vaak naar de fles als voorheen?

De damp lifestyle is de tegenreactie op Dry January. Volgens aanhangers heeft één alcoholvrije maand geen zin als je daarna weer in je oude patroon vervalt. Daarentegen is het drinken van alcohol in de damp lifestyle niet verboden, maar ga je er heel zorgvuldig mee om.

Mindful drinken wordt dé trend van 2023

De reden waarom we klaar zijn met alcohol, is omdat de nasleep zo onprettig is. Met de damp lifestyle drink je op gelegenheden, maar doe je dit op een zorgvuldige manier en niet in zulke mate dat je er de volgende dag last van hebt. Deze levensstijl wordt de trend van 2023, voor zover we in dit geval van ‘een trend’ kunnen spreken. Het is aan aanpassing in de levensstijl van velen, maar wel eentje waarvan wij hopen dat ‘ie langer aanhoudt dan alleen 2023.

Waar begin je?

Het ding is: veel van ons hebben probleem met maat houden. Dus wanneer je eenmaal twee espresso martini’s ophebt, is het ineens een stuk moeilijker om het volgende drankje af te wijzen. Dus waar begin je? Ervaringsdeskundigen op TikTok delen hun tips.

@hana.elson

& the perfect damp night is combining a lot of these habits! These are just starting points! Lmk what else I should add :) #damplifestyle #sobercurious #dryjanuary #dryishjanuary

♬ original sound – Hana

Nog geen idee wat je gaat drinken in plaats van alcohol?  Wij hebben alvast de lekkerste mocktail recepten voor je op een rij gezet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.