Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 23 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Dry January? 10 leuke date-ideeën waarbij je de alcohol niet mist

Start jij het jaar ook zonder alcohol, terwijl je tegelijkertijd op zoek bent naar de ware liefde? Daten is soms hartstikke spannend en daar kan een wijntje (of twee) zeker bij helpen. Alleen tijdens Dry January drink je dus niet… onderstaande 10 date-ideeën die we kregen van Tinder zijn zo leuk dat je de alcohol helemaal vergeet.

Deze ideeën zijn overigens niet alleen leuk tijdens Dry January, maar natuurlijk ook in februari, maart en de rest van het jaar. Alleen dan misschien met een goed glas wijn… of een lekker biertje.

En heb je al een relatie? Deze ideeën zijn ook hartstikke leuk om te doen als je al langer een relatie hebt.

10 date-ideeën waar geen alcohol bij aan te pas komt

1. Ga samen op koffie-walk

Ergens gezellig een koffietje drinken kan op dit moment helaas niet door de huidige lockdown. Wat wél kan, is samen op koffie-walk door je favoriete stad. Slenter van koffietentje naar koffietentje en bestel de lekkerste lattes. Een cafeïne rush is gegarandeerd.

2. Schilderen met Bob Ross

Wist je dat je alle video’s van Bob Ross op YouTube kunt kijken? Je weet wel, die schilder met rustgevende stem en heerlijk opvallend haar. In no time leren jullie samen schilderen, en ontdek je elkaars creatieve kant.

3. Help het asiel en laat samen dieren uit

De perfecte date voor twee dierenvrienden: informeer bij een plaatselijk asiel of ze een handje nodig hebben bij het uitlaten van de honden. Daar maak je niet alleen jezelf, maar ook de beestjes hartstikke blij mee.

4. Zelf sushi maken

Oké, zelf sushi maken is een hele klus, dus je staat wel even in de keuken. Daardoor kan je elkaar nog beter leren kennen, met als afsluiter van de date heerlijke zelfgemaakte sushi. Genieten.

5x verschillende sushi recepten die je heel makkelijk zelf kan maken

5. Houd samen een game marathon

Zijn jullie allebei gek op games? Daag elkaar uit met spannende games en kijk wie de beste is. Speel Mario Kart of Mario Party als je het gezellig wilt houden, of doe een potje Call of Duty voor het serieuzere werk.

6. Ga samen schaatsen

Is het een aantal dagen écht koud geweest? Ga samen het natuurijs op! Of laat jouw skills zien op een ijsbaan. Er zijn op dit moment een aantal schaatsbanen in Nederland geopend zoals in Rotterdam en Scheveningen.

7. Uitje naar de markt

Op de markt scoor je de lekkerste lokale producten. Sleep jouw date daarom mee naar een markt bij jou in de buurt, proef nieuwe producten, en koop goedkoop groenten en fruit in om thuis een lekkere maaltijd te bereiden.

8. Ontdek een mooi natuurgebied

Wandelen is afgelopen twee jaar dé populairste sport geworden. Neem jij jouw date mee op een lawa? Ga dan vooral naar een mooi natuurgebied en geniet van al het moois dat ons land te bieden heeft. Favoriet op de NSMKBL-redactie: de Amsterdamse waterleiding duinen.

Dit is waarom wandelen in de kou juist heel goed voor je gezondheid is

9. Houd een spelletjesavond

Een ouderwetse spelletjesavond is hartstikke gezellig. Tover je lievelingsspelletjes uit de kast en speel een ouderwets een potje Rummikub, of test je date’s woordenkennis met Scrabble. Ook altijd een aanrader: Jenga.

10. Ga samen rennen

Alleen voor de sportievelingen onder ons: ga samen een rondje rennen in een park. Of pak het professioneel aan en ren een wedstrijd op een atletiekbaan. Drink daarna samen een eiwitshake en je vergeet gegarandeerd dat het Dry January is.

Welke van deze leuke date-ideeën ga jij voorstellen?

Dry January-inspiratie: 10 celebrities die geen alcohol meer drinken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.