Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 23 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

De 10 beste dingen uit 2010 want dat is alweer 12 (!) jaar geleden

We zijn begonnen aan een prachtig nieuw jaar en dat zorgt ervoor dat we ook eens terug kunnen kijken op de afgelopen jaren. Een schone lei en goede voornemens staan natuurlijk op het programma, dus ook de perfecte timing om eens een goede throwback te doen naar het jaar 2010. Want ja, dat is alweer twaalf jaar (!) geleden.

We helpen je met alle liefde even herinneren aan die goeie ouwe tijd die voelt als gisteren.

Het jaar 2010

We beseffen ons soms niet hoe snel de tijd voorbij vliegt en denken dat het jaar 2010 nog steeds twee jaar geleden was, maar in werkelijkheid is het vandaag de dag al twaalf jaar geleden. Wij kunnen het bijna niet geloven maar we worden oud. En om je in je weekend nog even te herinneren aan die goeie ouwe tijd hebben wij onze tien favoriete dingen uit 2010 voor je op een rijtje gezet. Laat die nostalgie maar komen.

1. One Direction was een ding

Ja mensen, het is alweer twaalf jaar geleden dat One Direction een feit was. Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Liam Payne en Louis Tomlinson auditeerden als solozangers voor X Factor UK maar werden uiteindelijk door juryleden in een groep gezet. Ze werden binnen no time populair, niet alleen vanwege de muziek maar zeker ook vanwege hun uiterlijk. Want ja, wie was er niet verliefd op één van de bandleden in 2010?

2. Rude Boy van Rihanna

Nog een klassieker: Rude Boy van Rihanna werd in het jaar 2010 gelanceerd. Wij gingen heerlijk op dit nummer en voelden ons, samen met onze vriendinnen, enorm cool als we dit nummer luisterden. Maar Rude Boy was niet het enige succes van Rihanna in 2010, ze lanceerde ook haar album Loud in hetzelfde jaar met de nummers What’s My Name? met Drake en Love The Way You Lie met Eminem. Hadden we al gezegd dat we oud worden?

3. Lady Gaga en haar vleesjurk bij de MTV Video Music Awards

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Lady Gaga besloot een jurk van rauw vlees aan te trekken naar de MTV Video Music Awards. Dit was nog in haar tijd van extreme outfits en Bad Romance. Inmiddels hangt de jurk te verpieteren in een museum, met laarzen en al. Lady Gaga is ook flink opgeknapt en beter in haar outfit keuzes.

lady gaga vleesjurk 2010 dingen
Mark Ralston / AFP ANP Foto

4. Bruno Mars brak door

Wat betreft doorbrekende artiesten was 2010 een geweldig jaar, want ook Bruno Mars werd in 2010 bekend met zijn single Just The Way You Are. Wie kan het zich nog herinneren? We waren stiekem helemaal obsessed met dit nummer.

5. De eerste iPad kwam uit

Er gebeurde niet alleen heel veel in de muziek en met onze celebrities in 2010, ook op technologisch gebied gingen we een stuk vooruit met de lancering van de eerste Apple iPad. Je ouders waren net gewend aan die telefoons met touch-screen en nu mocht je ze weer gaan uitleggen hoe zo’n iPad werkt en wat apps zijn.

Over apps gesproken, in 2010 was jouw lievelings-app hoogstwaarschijnlijk Angry Birds. En niet alleen jij was obsessed, ook je vriendinnen, tante, oma en broer waren verslaafd. Het spel werd 42 miljoen keer gedownload in de AppStore.

6. De relatie van Selena Gomez en Justin Bieber

Precies twaalf jaar geleden begonnen de roddels zich te verspreiden rondom #Jelena (Justin en Selena). OMG. Is het zo lang geleden? Ja, het is alweer zo lang geleden dat de tienersterren verliefd werden op elkaar. Ze werden zoenend gespot op oudejaarsavond en de rest is geschiedenis.

justin bieber selena gomez 2010 dingen
Rich Schmitt / AFP ANP Foto

7. Ke$ha’s Tik Tok werd nummer één hit van het jaar

“Wake up in the morning feeling like P. Diddy. Grab my glasses, I’m out the door, I’m gonna hit this city…” Maak zelf maar af want je kent de tekst ongetwijfeld uit je hoofd. Ke$ha brak in 2010 door met haar superhit en Tik Tok werd dé nummer één hit van het jaar. En natuurlijk gebruikt Kesha het dollarteken in haar naam in plaats van de ‘s’ want een gewone letter in je naam kon in 2010 écht niet.

8. Het eerste seizoen van Glee

Is Glee al zó oud? Ja mensen, in het jaar 2010 werd het allereerste seizoen van Glee gelanceerd. De muzikale-komedie werd een groot succes en hoogstwaarschijnlijk heb jij het ook helemaal gekeken en alle nummers meegezongen. Zoek de playlist er maar weer even blij en neem een nostalgische terugblik op 2010.

9. Kylie Jenner was bang dat Kendall cooler was

LOL. De twaalfjarige Kylie Jenner was in 2010 nog bang dat de twee jaar oudere Kendall “the coolest one of the family” zou worden wanneer zij door zou breken als model. We kunnen Kylie gerust stellen want naast een coole chick is zij in ieder geval de rijkste na het verkopen van haar bedrijf Kylie Cosmetics.

kylie jenner dingen 2010 jaar
Robyn Beck / AFP ANP Foto

10. Instagram werd geïntroduceerd

Hands down the best app ever. Instagram is nog steeds de meest gebruikte app op onze telefoon. Wat we vaak vergeten als we onze lievelings-app openen is dat Instagram twaalf jaar geleden alweer werd geïntroduceerd. Mensen met een iPhone waren de gelukkigen, want Instagram was in 2010 alleen beschikbaar voor iOs. Die mooie tijd zonder influencers en met ouderwets design.

Ach, die goeie ouwe tijd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.