Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 11 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Even sparen? Deze date ideeën kosten bijna geen geld

Om je relatie een boost te geven is het belanrijk regelmatig te daten met je partner. Toch heb je niet altijd zin om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig zijn low-budget dates ook enorm leuk – en wij zetten onze favoriete betaalbare activiteiten op een rij.

Heb je geen inspiratie? Wij hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet.

Deze date ideeën kosten amper geld

Als je samen uiteten gaat, dan reken je al snel een bon van €100 af. En daar hebben we niet altijd zin in. Liever doe je een van deze dingen, die leuk én betaalbaar zijn.

Ga samen koken

Je hoeft als date niet altijd uiteten. Samen een culinair hoogstandje in elkaar flansen kan ook enorm gezellig zijn. Maak een drie-gangen-diner met de gerechten die jullie het lekkerst vinden. Zorg ervoor dat je het huis gezellig maakt door wat kaarsen neer te zetten en de tafel mooi te dekken. Et, voila!

Plan jullie volgende trip

Samen een nieuwe vakantie plannen is een goed alternatief als je nog even moet sparen. Dromen waar je als koppel naartoe kan op vakantie is de perfecte date activiteit. Door met elkaar dingen voor in de toekomst te plannen, heb je ook iets om naar uit te kijken.

We zeggen niet dat je die vakantie ook moet boeken. Dan is de date natuurlijk opeens niet zo betaalbaar meer.

Maak een wandeling

Velen van ons denken dat een date altijd erg uitgebreid moet zijn, terwijl een wandeling samen net zo romantisch kan zijn. Samen door het dorp of de stad wandelen zorgt ervoor dat je de tijd hebt om goede gesprekken te voeren.

Speel samen een spelletje

Het klinkt misschien een beetje suf, maar samen een spelletje spelen kan voor een nieuwe spanning in je relatie zorgen. Daag elkaar uit en zorg dat je aan elkaar gewaagd bent. Iedereen heeft wel een spel in huis waardoor dit de ideale low-budget date is.

Netflix en chill

Houd de date relaxt en ga een avondje Netflixen, mét of zonder ‘chill’. Kies een leuke film of serie uit en kruip met elkaar onder een dekentje. Leg de telefoon weg en geniet samen van een avondje quality time op de bank. Een date hoeft niet heel uitgebreid te zijn, dit kan ook helpen om je relatie weer iets te versterken.

Last van een mentaal dipje? Ga met jezelf op date – 4 x voorbeelden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.