Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van een mentaal dipje? Ga met jezelf op date – 4 x voorbeelden

Door de drukte van het allerdaagse leven, kan je jezelf nog wel eens vergeten. Om weer even tot jezelf te komen, is het belangrijk om soms een uitgebreide solo-date in te plannen – dat betekent.. quality time met jezelf doorbrengen. Daarom helpen wij je een handje, door een aantal dates op een rijtje te zetten die jij kan doen, waardoor je weer helemaal opgeladen bent.

Zelfliefde

Het begrip is populairder dan ooit: zelfliefde. Want goed voor jezelf zorgen is soms lastig, maar wel erg belangrijk. Nu het najaar eraan komt, een toch wel deprimerende tijd voor velen, is het nóg beter om jezelf af en toe even in het zonnetje te zetten en dus goed op jezelf te letten. Wat heb je nodig? Waar wordt je blij van? Schrijf ‘t op en bedenk daar activiteiten bij.

Hier enkele voorbeelden:

Bezoek de bioscoop

Dingen alleen doen is voor sommige een hele stap, maar geloof ons, niemand let op je in de bioscoop. Iedereen komt voor hetzelfde en dat is kijken naar de film. Dit is daarom ook de perfecte solo-date om mee te beginnen. Door je grenzen elke keer een klein beetje te verleggen, creëer je ook meer liefde voor jezelf en dat is het belangrijkste.

Ga naar de spa

Door een dagje in de spa te zijn je je als herboren. Laat je masseren of boek een hydraterende facial. Niks is zo rustgevend als een dag waarbij je van top tot teen tot rust komt. Ook is de stap om alleen naar een spa te gaan niet zo groot, want de meeste mensen zijn daar op solo-date.

Alleen op vakantie

Boek die solo-vakantie als je het er echt van wil nemen. Door met jezelf op vakantie te gaan, hoef je met niemand rekening te houden en doe je alleen maar dingen die jij leuk vindt. Ook in het najaar zijn er locaties waar het nog lekker warm is. Als je het mij vraagt, is dit dé perfecte solo-date.

Leef je uit in de keuken

Probeer nieuwe dingen uit met allemaal producten die jij lekker vindt. Maak een gezonde maaltijd of bak een appeltaart, die geur zal door je hele huis te ruiken zijn en dat is dan weer zo’n positief najaarsgevoel. Door het allemaal zelf op te eten, heb je een geslaagde solo-date.

Cuffing Season is begonnen: deze vier signalen geven aan dat jij weer klaar bent om te daten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.