Emma Toussain
Emma Toussain Restaurants 21 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Van fine dining tot Amerikaanse klassiekers: bij restaurant David’s in Hilversum waan je je even in New York

Hilversum heeft er een nieuwe culinaire parel bij: restaurant David’s. Als je de deuren van dit pand binnenstapt merk je meteen dat het veel meer is dan een restaurant – het is namelijk óók een deli, bar en achterin vind je het fine dining-gedeelte. David’s brengt de Amerikaanse keuken naar Nederland en dat is hard nodig. Amerika heeft namelijk veel meer te bieden dan vet eten en grote porties en dat weet dit restaurant op een hele elegante manier over te brengen. Heb jij altijd al een reisje naar New York willen maken? Begin dan bij David’s, daar proef je al iets van die magische Manhattan-sfeer.

David’s Hilversum

Het restaurant David’s is eigenlijk niet in één woord te vatten, want je kunt er de hele dag terecht voor verschillende behoeften. Als je de dag goed wilt beginnen stap je binnen voor een koffietje met een bagel in het deli-gedeelte. Wil jij liever goed dineren? Kies dan voor en plek aan de chef’s table en laat je verrassen door.. de naam zegt het al; de chef. Het restaurant heeft een uitgebreide wijn-en cocktailkaart, ook iets Amerikaans. Daarnaast is de bar the actual centerpiece – prachtig ontworpen en ‘t voelt bijna alsof je in een film zit – en je lange werkdag kunt afsluiten met een drankje terwijl je met het barpersoneel kletst over je liefdesverdriet.

Bekijk hieronder onze TikTok-video over David’s:

@nsmblmagazine

Waan je in New York tijdens een bezoekje aan David’s in Hilversum – deli, restaurant én fine dining in 1! 🇺🇸#newyork #deli #newyorkdeli #davids #hilversum #mediapark #americandiner #diner #travelinspo #southernsoulfood #soulfood #manhattan #restaurant #foodtips #fyp #foryou #restaurantreview

♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) – Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Van fine dining tot Amerikaanse klassiekers

David’s is opgezet door David de Boer, een bekende Hilversumse horeca-ondernemer en half Nederlands, half Amerikaans. Hij groeide op in de horeca en opende in 2013 restaurant Paisan. Nu is het tijd voor iets nieuws en hoe kan je dat beter doen door terug te gaan naar je roots? David de Boer vertelt zelf: “De Amerikaanse keuken heeft niet altijd een goede reputatie. Het zijn grote porties en fastfood, om maar wat voorbeelden te noemen. Wij laten zien dat de Amerikaanse keuken veel meer te bieden heeft.”

David’s via Typhoon Hospitality

Veel mensen denken bij de Amerikaanse keuken vaak aan veel eten, grote porties, vet en veel vlees en vis. Dat laatste klopt, en die andere aannames komen natuurlijk ook ergens vandaan. Maar Amerika is groot, heel erg groot. En elk deel heeft zijn eigen specialiteiten, die eigenlijk wel wat extra erkenning verdienen. De gerechten op de kaart zijn vooral geïnspireerd op soul food uit het zuiden van de VS en daarnaast zitten er ook een aantal New Yorkse klassiekers bij. Denk aan eggs benedict, po’ boy sandwiches, NY strip steak en buffalo cauliflower. In het bargedeelte kunnen mensen terecht die even snel iets willen eten voordat ze – bijvoorbeeld – een bezoek brengen aan een van de televisieshows om de hoek. Want hé, je zit nu toch in Hilversum!

Bron: Emma Toussain voor NSMBL

Wij probeerden het David’s Tasting Menu uit en dat betekent dat we plaats mochten nemen aan chef’s table. Terwijl je eet maakt de chef de gerechten klaar en geeft je ook nog eens een uitgebreide uitleg over wat het allemaal precies is. Wel zo handig, als je nog niet bekend bent met deze keuken. We begonnen ons feestmaal met cornbread, honeycomb butter en een gazpacho, gingen door naar een steak tartare en daarna volgden er nog heel wat andere gerechten. De eerste paar zijn ‘to share’ – maar eigenlijk kan je natuurlijk alles delen. Het leuke is dat je niet weet wát je krijgt, waardoor het ook leuk is om alles uit te proberen. Mocht je dieetwensen hebben kan je dit natuurlijk altijd aangeven.

NYC reisgids #1: ervaar de wijk Brooklyn als een echte New Yorker

Feel like you’re in New York

Nog even over die Manhattan-vibe: je komt binnen en je proeft meteen wat van die New Yorkse sfeer. Het voelt warm aan, maar tegelijkertijd is het interieur ook stoer en voelt het Amerikaans met een moderne touch. Vooral de ronde dining booths voelen erg Amerikaans aan én heel erg gezellig. We weten dat dat woord niet bestaat in de Engelse taal, maar toch is het zo. Het internationale designbureau Tank is verantwoordelijk voor het interieur en maakte in hun ontwerpen veelvuldig gebruik van RVS, terrazzo, hout en lichteffecten. Naast de Amerikaanse kaart, de New York Deli en de sfeer, kun je bij David’s ook de Amerikaanse feestdagen vieren of de finale van de Super Bowl kijken. Zin in een Halloweenfeestje? Of een uitgebreide 4th of July viering volgend jaar?

Voor meer informatie en reserveringen kan je uiteraard terecht op de website van David’s zelf én volg ze ook ff op Instagram.

David’s via Typhoon Hospitality
David’s via Typhoon Hospitality

Wij bezochten wijngaard De Amsteltuin en het is de perfecte plek voor een relaxte date

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.