Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Efficiënt daten: dit is hoe Gen Z de ‘alles-of-niets mentaliteit’ inzet in hun liefdesleven

Dat dit het jaar ging worden van grootse gebaren, dat wisten we in 2023 al. Nu de kop eraf is, zien we inderdaad dat (voornamelijk) Gen Z voor allesomvattende liefde gaat. De alles-of-niets mentaliteit is dan ook een grote datingtrend in hun liefdesleven.

Geen twijfels meer, geen ghosting en zeker geen hard to get. Nee, dit jaar gaat om overgave en inzet. Daten met een alles-of-niets mentaliteit is trending.

Gen Z datet met de alles-of-nies mentaliteit

De millennials groeide op met de opkomst van datingapps – en ook in real life spelen zij het spel der verleiding als de besten. Toen apps als Tinder opkwamen waren de milllennials 18 tot 25. Nu is het Generatie Z die deze leeftijd bereikt. Zij pakken het ‘spel der verleiding’ totaal anders aan. Het is namelijk geen spel. Zij pakken het eerlijk en upfront aan.

“De ‘alles of niets’ datingtrend is ontstaan doordat Gen Z een nieuw tijdperk van dating inluidt waarin betekenisvolle connecties en algeheel welzijn boven alles gaan” legt datingexpert Paul Brunson uit.

“Gen Z geeft de voorkeur aan kwaliteiten als loyaliteit (79%), respect (78%) en ruimdenkendheid (61%) boven uiterlijk (56%). Zelfzorg is een van hun topprioriteiten bij het daten: 75% van de jonge singles vindt een match aantrekkelijker als deze openstaat voor het werken aan zijn of haar mentale welzijn. Bovendien hebben 18- tot 25-jarigen 32% minder kans om iemand te ghosten dan 33-plussers, waaruit blijkt dat het de jongere generatie is die deze verandering leidt. Uiteindelijk betekent dit dat ze het prima vinden om uit elke situatie te stappen om trouw te blijven aan zichzelf” stelt Paul.

Juist efficiënt

Je iedere keer helemaal in een potentiële relatie storten … het klinkt heel tijdrovend, maar niets is minder waar. De alles-of-niets mentaliteit zorgt er juist voor dat daten iets efficiënts wordt. Een alles-of-niets mentaliteit betekent dat er minder tijd wordt verspild en dat er meer tijd wordt besteed aan het maken van waardevolle connecties. En zo voorkom je dus dat je twee jaar blijft hangen in een situationship die op niets uitloopt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.