Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De datingtrends van 2024 bewijzen dat dit jaar draait om duidelijkheid en grote gebaren

Daten is enerverend. Jaarlijks zijn we met z’n allen op zoek naar die ene grote liefde. Hoe we dat doet, dat verschilt per tijdperk. Nu we aan de start van een nieuw jaar staan, is het tijd om vooruit te blikken. En één ding is zeker: dit jaar gaan we all in. 

De tijd van hard to get en mysterieus doen, is voorbij. Je aantrekking uitspreken, er helemaal voor gaan en grootse gebaren maken: dat zijn de coole dingen in 2024.

De datingtrends van 2024 gaan om grote gebaren

Voor iedereen die slecht gaat op een vaag dateleven wordt dit een heel lekker jaar. Alle trends staan namelijk in teken van openheid en kneiterduidelijke communicatie. Dit zijn de datingtrends.

Hard-launch dating

Als er één goed voorbeeld van hard-launch dating is, dan is het wel de relatie van Taylor Swift en Travis Kelce. Vanaf het begin waren zij duidelijk over hun aantrekkingskracht en ook van hun publieke vertoningen maken ze geen geheim. Dat hard launchen is iets dat veel mensen overnemen in 2024. Niet moeilijk doen over het introduceren van je nieuwe lover, maar er gewoon meteen mee pronken.

We vallen voor ‘rizz

Als je weleens door TikTok scrolt, dan ken je de term ‘rizz‘ waarschijnlijk al. Het is een afkorting voor ‘charisma’. Singles zijn op jacht naar mensen met rizz. Charismatische mensen zijn helemaal zichzelf en durven zichzelf te zijn. Ze durven zich uit te spreken ook in de liefde. Wij hopen dat deze trend zich lekker doorzet, zodat we onszelf en onze liefde steeds meer laten zien.

De ondergang van ghosting

De vlag kan uit, want we zeggen het giftige ghosten in 2024 eindelijk vaarwel. We zien eindelijk in dat het een beetje laf is om niets meer van je te laten horen en dat het sier om je uit te spreken naar je date – óók als je geen vervolg voor jullie ziet.

Bedachtzaam daten

De prioriteit die dit jaar is gegeven aan zelfzorg en geestelijke gezondheid heeft ertoe geleid dat veel meer singles open zijn over hun geestelijke gezondheid, en velen doen een serieuze poging om het rustiger aan te doen. Dat bewustzijn heeft als gevolg dat daten dit jaar een stuk meer bedachtzaam wordt. Niet zomaar op een date gaan, maar pas als je daar klaar voor bent. En dat is positief voor beide partijen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.