Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 18 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Haarparfum is het geheime ingrediënt voor een blijvende signature scent: dit zijn onze favorieten

Het achterlaten van een indrukwekkend geurspoor zit ‘m in verschillende dingen. Je bodylotion en je parfum, maar ook aan de geur van je haar. Het gebruiken van een haarparfum maakt een groter verschil dan je verwacht – en dit zijn onze favorieten.

Hoewel sommige merken aanraden om alle producten van één geurlijn te gebruiken, vinden wij het juist fijn om te combineren. Zo blend jij al jouw lievelingsgeuren tot één unieke signature scent. De geur die jouw geliefden aan jou doet denken en die niemand anders heeft.

In dat proces is het haarparfum een belangrijke speler. Vooral als jij jouw haar vaak los draagt, kan jij jouw omgeving betoveren met een heerlijk haarparfum.

De favoriete haarparfums van de redactie

Geen idee waar je moet beginnen met zoeken naar jouw ideale haarparfum? Wij zetten alvast de exemplaren op een rij die zeker het proberen waard zijn.

Balmain Hair Vetiver 1974

Zeg je haarparfum, dan zeg je Balmain. Dit (van origine) modehuis onderscheidt zich al jaren met iconische haarproducten, met de haarparfums als paradepaardjes.

Vetiver 1974 is een verfrissende haarmist met een mix van grapefruit, fijne bloemen, aardse vetiver, aardend cederhout en voedende balsems. De geur straalt verfijning, zelfverzekerdheid en charisma uit – – en dat is precies wat je wil achterlaten als je met je haren wappert.

Balmain Hair Vetiver 1974 – €119 (100ml)

haarparfum Balmain
de Bijenkorf

Balmain Hair Cardamom 1974

Dat onze tweede favoriet ook van Balmain is, is geen toeval. Wat ons betreft, is Balmain het merk voor haarparfums met power. Cardemom 1974 is een warme, zoete en opwekkende geur. Iets zwoeler dan Vetiver 1974.

Balmain Hair Cardamom 1974 – €119 (100ml)

haarparfums
de Bijenkorf

Diptyque Fleur de Peau

Een parfumhuis dat waanzinnige haarparfums creëert is diptyque. Als jij fan bent van weelderige, dromerige bloemengeuren, dan is dit jouw haarparfum. En nog iets fijns: de haarparfums van diptyque zijn een stuk vriendelijker geprijsd dan de normale geuren.

Diptyque Fleur de Peau Parfum Hair Mist – €58 (30ml)

haarparfum Skins
Skins

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Op TikTok zien we veel jonge vrouwen dit het haarparfum van Baccarat Rouge 540 als gewoon parfum dragen, omdat ‘ie een stuk goedkoper is dan de eau de parfum. Hoewel het eau de parfum echt een stuk krachtiger is, is deze hairmist wel echt een powerhouse onder de haarparfums. En is daarom ook zeker de €75 waard.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Hair Mist – €75 (70ml)

skincare sets (3)
Skins

Frederic Malle Portrait of a Lady

Portrait of a Lady is een van onze favoriete avondgeuren. Ongeëvenaard en indrukwekkend, maar ook al snel een beetje ‘too much’. Het is een geur die niet bij iedere gelegenheid past. Hoe graag we ‘m ook iedere avond dragen.

Wil je een vleugje van de mystieke geur met je meedragen? Dan is dit haarparfum het ideale product.

Frederic Malle Portrait of a Lady Hair Mist – €170 (100ml)

haarparfums portrait of a lady
Skins

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.