Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 9 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Trend alert: deze schoenen gaan we het komende jaar veel zien

Het nieuwe jaar is in zicht en we kunnen het daarom niet laten om alvast wat opkomende trends voor het aankomende jaar aan je te spoilen. Ondanks dat we graag een duurzame wardrobe verzamelen waar we járen mee vooruit kunnen, verwennen we onszelf ook graag met een trendstuk op z’n tijd. Wil je graag voorlopen op de trend? Zorg dan alvast voor een paar van deze hippe stappers in je kast.

Een reeks aan favo 00’s schoenen op hun rentrée

We weten niet waarom, we weten niet hoe, maar alle schoenen die de afgelopen jaren vér achterin onze kast en geheugen zijn verschoven zijn bezig met een flinke opmars. Zo hebben we het liefst weer elke dag zachte Uggs aan onze voetjes, zijn crocs verkrijgbaar in glitter-variant, zijn Mary-Janes ineens helemaal niet meer zo tuttig en worden Timberlands weer je-van-het door een samenwerking met Jimmy Choo. Een schoensoort die we regelrecht aan dit rijtje toe kunnen voegen zijn ballerina’s.

Hard-cores

Mocht je het nog hebben gemist, er zijn heel wat “cores” gaande in la mode. Van Barbiecore en Mermaidcore tot Balletcore, er wordt lekker veel gebruik gemaakt van herkenbare thema’s. Balletcore – te herkennen aan de wikkelvestjes, tulle rokjes en beenwarmers – zagen we afgelopen zomer al even een trend-sprint maken, maar die zal komend jaar doorgezet worden in een marathon. Ballerina’s zijn, zoals de naam overduidelijk verklapt, geïnspireerd op balletschoenen (aka spitsen), maar zijn vertaald naar eenvoudige, praktische en functionele schoenen.

Trend Alert: Ballerina’s

Nadat we in de 00’s niet weg te denken waren uit onze klassieke, elegante, maar toch een tikkeltje truttige flatjes, konden we ze de afgelopen jaren niet meer aanzien. Nu ze eigenlijk helemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn wisten een aantal merken ons bij hun SS23 shows te verrassen met een comeback. Zie hieronder hoe ze gestyled werden bij Chanel, Tod’s, Loewe, Molly Goddard, MM6 Maison Margiela en Marni.

MM6 Maison Margiela

Hoezo comfortabel? Als het aan MM6 ligt gaan we gewoon in pijnlijke, klassieke spitsen over straat.

Loewe

Van Loewe hadden we niet anders kunnen verwachten. Zij pakten uit met een extra creatieve versie van de Ballerina: in een transparant materiaal, waardoor de hele voeten te zien zijn.

Loewe ballerina SS23
Instagram @loewe

Chanel

Al zit er onder deze variant van Chanel nog een kleine blokhak, de vorm verraadt het al: ook Chanel voelt een comeback van de Ballerina aankomen.

Chanel Ballerina's SS23
Chanel

Molly Goddard

Met een vrolijke overdaad aan tule in felle kleuren, is de nieuwe collectie van Molly Goddard überhaupt al een ode aan ballerina’s. Ook konden de balletschoenen in deze show natuurlijk niet ontbreken. Wel zijn ze op een verrassende manier ge-merged met de juist masculiene en stoere cowboy-laarzen.

Remain

Als we één merk mogen noemen waarvan we alles regelrecht in onze kast zouden willen copy-pasten, dan is het van het Scandinavische merk Remain. En dus ook hun balletschoentjes.

Tod’s

Aangezien Tod’s in de 20’s opgericht is als schoenenmerk weten zij als geen ander waar we onze voetjes in moeten hullen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.