Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Ineens heeft iedereen last van een onophoudende hoest: dit fruit blijkt de redder in nood

Lange nachten, veel alcohol en een sportschema dat er vaak bij inschoot: onze gezondheid is niet gebaat bij de decemberdrukte. Met de start van het nieuwe jaar, kwam ook het begin van een kwaaltje waar opeens iedereen last van lijkt te hebben: de hoest.

Gelukkig is er een fruitsoort die de redder in nood blijkt te zijn. We hebben het over de peer. Als je deze op de juiste manier kookt, kan ‘ie jouw hoest laten verdwijnen. Typisch zo’n trucje dat oma’s al jaren kennen, maar wij Gen Z’ers en Millenials op het internet moeten vinden.

Gekookte peer blijkt de oplossing tegen een onophoudende hoest

Peren zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook je beste maatjes tegen verkoudheid en hoesten. In sommige kringen worden peren zelfs gezien als superfood. Peren zijn heilzaam voor de longen. Bovendien bestrijden ze keelpijn, hoest en slijmen volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Ze bevatte vitaminen en vezels die je longen een boost geven, zorgen voor een top vochtbalans en houden die omgeving bacterievrij. Peren kunnen ook nog eens helpen bij het afvoeren van slijm, zitten bomvol voedingsstoffen en geven je weerstand een extra steuntje.

In plaats van de peren meteen te eten, wil je er perenwater mee maken. Dat doe je met dit simpele recept:

  • Pak een biologisch gekweekte peer, snij ‘m in stukjes en gooi ze in een kleine pan.
  • Gooi er wat water bij en laat het goedje 20-30 minuutjes pruttelen.
  • Haal de peer eruit. Drink het water (als het afgekoeld is) en eet de peer op.

Neem ook een stukje ananas

Als je toch fruit gaat halen, neem dan ook wat ananas mee. Ananas is ook een powerhouse. Het zit boordevol bromelaïne, wat niet alleen je keelpijn en hoesten verzacht, maar ook je lichaam helpt bij het verwerken van eiwitten en je immuunsysteem een boost geeft.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.