Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 5 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De ‘flop era’ van Harry en Meghan: dit is er precies aan de hand

Er is veel te doen om Prins Harry en Meghan Markle de laatste tijd. De een na de andere tegenslag lijkt het stel nu te treffen, terwijl ze vorig jaar nog zo’n succes hadden met hun documentaire. Iedereen lijkt nu wel Meghan Markle-moe, zelfs haar eigen Harry.

Kort geleden kwamen geruchten naar buiten dat de relatie van Meghan en Harry op de klippen loopt. Maar dat was niet het enige euvel in hun leven. Wij praten je bij.

Waar ging het mis?

Begrijp ons niet verkeerd: Harry en Meghan zijn nog lang niet afgeschreven. Toch is het duidelijk merkbaar dat het stel de wind niet meer in de rug heeft. Waar we eerst veel sympathie hadden voor de dappere move van Meghan en (vooral) Harry, blijkt van een vervolgcarrière nu niet echt sprake.

De documentaire die in december uitkwam was een schot in de roos. Iedereen wilde zien hoe de spraakmakende exit daadwerkelijk in z’n werk was gegaan. En we geven hoe: het was intrigerend om naar te kijken. Toch lijkt het echtpaar niet echt van dit thema af te wijken. Waardoor we ons afvragen: wat is de volgende stap?

Dat bleek een boek. Harry bracht ‘Spare’ uit. Het thema? Het Britse Koningshuis. Ondertussen liep de podcast Archetypes door, die Harry en Meghans productiehuis in samenwerking met Spotify maakte. Het werven van gasten bleek nogal een opgave, waardoor in november de laatste aflevering online kwam.

Spotify trekt de stekker uit de samenwerking

Dit jaar kwam er een einde aan de samenwerking tussen het echtpaar en Spotify. Harry en Meghan produceerden niet genoeg content om de deal van 20 miljoen in stand te houden. Daarmee is Spotify de eerste grote partij die Harry en Meghan laar vallen.

Ook hun samenwerking met Netflix staat onder druk. Netflix vindt de kwaliteit van de producties niet goed genoeg. Er komt nog één documentairereeks online, maar daar wil de streamingdienst het graag bij houden. Tenzij het koppel met écht goede content komt. Een strak ultimatum, dus.

Geruchten over de scheiding van Prins Harry en Meghan Markle

De zaken gaan dus niet zo lekker. Dit zal de nodige spanning op het koppel uitoefenen, dat begrijpen we goed. Toch had niemand verwacht dat het tot dit punt zou komen. Een paar weken geleden kwamen er namelijk roddels naar buiten over een mogelijke scheiding: Harry zou de advocaten al gebeld hebben.

Toch is er één ding dat Harry tegenhoudt: de kinderen. Hij wil erbij zijn wanneer ze opgroeien en hun eerste grote stappen zetten. Toch blijven de negatieve ontwikkelingen komen. News Corp meldde dat prins Harry maanden geleden scheidingsadvocaten heeft gebeld omdat het paar voorbestemd lijkt te mislukken.

De directe redenen voor deze vermeende crisis tussen het koninklijk paar variëren afhankelijk van de bron die erover bericht – hoe het precies zit weten we dus niet. Volgens de laatste geruchten verblijft Harry in een exclusief hotel op twee uur rijden van het familiehuis, waar Meghan met de kinderen is. De accommodatie vereist een lidmaatschap van 4.000 dollar om toegang te krijgen tot hun kamers.

Hoe dit verder gaat, valt nog te bezien. Wel blijkt dat het een duur grapje wordt voor Harry als hij zijn Meghan verlaat, dit is namelijk wat zij eist. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.