Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Fashion 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Modeliefhebbers op TikTok vallen allemaal voor ‘The Garden Girl Aesthetic’

TikTok is voor veel mensen een bron van inspiratie wat betreft outfits. Er zijn vaak trends die veel mensen door TikTok ook gaan volgen, deze microtrends noemen we ook wel aesthetics. Een van deze trends op het moment is de garden girl aesthetic. Heel modebewust TikTok is in de ban van deze trend.

Wij leggen je uit wat deze stijl inhoudt en hoe je deze zelf creëert.

#GardenGirl

Aan de naam van de aesthetic kun je waarschijnlijk al achterhalen wat de stijl een beetje inhoudt. Het is een kleurrijke stijl, waarin veel bloemetjes eh andere zomerse patronen terugkomen. Er zijn inmiddels meer dan honderdduizend TikToks met de hashtag #gardengirl. In deze TikToks zie je meiden met zomerse jurken en kleurrijke outfits in een weiland, bloemenveld, tuin en noem maar op. Maar de garden girl aesthetic stopt niet bij alleen maar de mooie jurkjes en de girly uitstraling, er zijn namelijk twee soorten garden girls.

Verschillende garden girls

Wanneer je deze aesthetic opzoekt op TikTok zie je eigenlijk twee soorten meiden met verschillende stijlen. Beide stijlen vallen onder de garden girls aesthetic. Je hebt, zoals we net al benoemden, de zomerse jurkjes met bloemenprint en schattige schoenen. Maar je hebt ook de garden girls die eruit zien alsof ze écht gaan tuinieren, maar dan wel op een fashionable manier. Deze outfits zijn alsnog geweldig en kleurrijk, maar zijn iets praktischer. Denk aan instappers, zoals Birkenstocks, een jeans met een blouse. Hieronder zie je het verschil.

Zo creëer jij de garden girl aesthetic

Vind jij, na het zien van deze foto’s, deze garden girl aesthetic ook helemaal het einde? Dan hebben wij een aantal tips hoe je deze stijl kunt toevoegen aan je kledingkast.

  • Draag wijde kleding, dit zit ook nog eens comfortabel.
  • Hoe meer bloemenprint hoe beter.
  • Accessoires zijn erg belangrijk, ga voor bijvoorbeeld een kleurrijke haarband of een rieten tas.
  • Witte kleding of linnen kleding.
  • Draag sandalen of andere instappers.

Van polo’s tot blauw: dit worden de vier grote modetrends van deze zomer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.