Julia Schaap
Julia Schaap Beauty 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘tendy’ is dé gehypete haartrend van dit najaar – deze celebs gingen je al voor

Afgelopen jaar ontstonden er al een hoop trends – en ze blijven maar komen. Bij ieder nieuw kapsel brachten velen van ons met alle liefde weer een bezoekje aan de kapper, maar bij deze nieuwe trend is dat niet nodig. De haarstijl die we komend najaar veel terug gaan zien is namelijk de Tendy.

Het fijne aan de deze look is dat je hiervoor geen kapper nodig hebt, maar deze trend al met een simpel plukje haar kan creëren. Wij praten je bij over deze haartrend met een lage drempel.

Wat is de ‘tendy’?

Dat veel bekende sterren niet vies zijn van een nieuw kapsel, zagen we de afgelopen modeweken al. De tendy is het zusje van de haarstijl waarbij je twee plukjes langs je gezicht hebt hangen. In plaats van twee plukjes, heb je bij de tendy namelijk maar één plukje uit je staart of knot hangen. Daarnaast is het de bedoeling dat het plukje over je voorhoofd valt, en niet langs de zijkant van je hoofd.

Verschillende mogelijkheden

Terwijl sommige trends alleen geschikt zijn voor een specifiek haartype, is de tendy in veel verschillende varianten te stijlen. Van stijl tot krul, deze trend staat bij iedereen. Zo kan je variëren in lengte, maar ook in model.

Gekrulde tendy

Een variant die je bij veel sterren terug ziet is de swirl tendy, waarbij je een kort plukje haar krult. Door veel haarlak en gel blijft je nieuwe kapsel in model.

De lange tendy

Ook voor de mensen met lang haar is deze trend makkelijk te creëren. Zo heb je een lang plukje haar die tot je kin loopt. Door het plukje een klein slag te geven, heb je de perfecte tendy.

Dubbele tendy

Als je laagjes in je haar hebt is deze stijl perfect voor jou. Je kan namelijk ook twee plukjes haar langs een kant van je gezicht laten hangen. Door het lengteverschil en de ruimte tussen de twee plukjes, zorg je voor een mysterieuze look. Ideaal voor komend seizoen.

‘Pumpkin Spice Latte’ is de it-girl haarkleur van dit seizoen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.