Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Afgehaakt tijdens de Depp vs Heard rechtszaak? Netflix komt met interessante miniserie

Vorig jaar draaide een groot deel om het mediacircus rondom de rechtszaak tussen ex-geliefdes Johnny Depp en Amber Heard. De twee klagen elkaar aan om mishandeling en smaad. De twee zaten zes weken in the courtroom om dit uit te vechten met behulp van de beste advocaten en uiteindelijk gaf de rechter Johnny Depp gelijk. Vond jij ‘t allemaal maar ingewikkeld, volgde je het niet helemaal of ben je afgehaakt?

Netflix lanceert nu DEPP V HEARD, een miniserie waarin alles nog even uitgelegd wordt én waarin de rol van media pijnlijk duidelijk wordt gemaakt.

Afgehaakt tijdens de Depp vs Heard rechtszaak? Netflix komt met interessante miniserie

De miniserie begint met het feit dat de twee elkaar voor de rechter slepen. Amber heeft in 2018 een artikel geplaatst in The Washington Post waarin ze haar ex, Johnny Depp, beschuldigd van mishandeling. Alhoewel ze beiden niet helemaal zuiver zijn in dit hele verhaal, krijgt Johnny Depp uiteindelijk gelijk van de rechter en hij ‘wint’ de rechtszaak. Hij moet 2 miljoen dollar schadevergoeding aan Amber betalen, zij 15 miljoen aan hem.

De rol van media

Iedereen had ‘t erover, vorig jaar. Je kon live meekijken wat het natuurlijk helemaal opgeblazen heeft. Iedereen op social media kon zijn of haar theorieën kwijt over wie er nou wel schuldig was, lichaamstaal werd grondig geïnspecteerd en ook werden de acteurkunsten van beiden onder de loep genomen. Het wordt ook wel een enorme PR-stunt genoemd, omdat Johnny zo zijn reputatie wilde redden. Niks kon zijn naam zuiveren, als een live uitspraak van de rechter dat híj in zijn gelijk staat en zijn ex Amber niet. De rol van de media (en dan voornamelijk het internet) wordt duidelijk gemaakt in deze miniserie. Het is een interessant schaakspel wat natuurlijk eigenlijk heel verdrietig is, omdat alle partijen hier geraakt worden.

Wie je ook gelooft, niemand wint hier uiteindelijk. Gelukkig voor Johnny en Amber is het voorbij en kunnen ze zich nu focussen op hun eigen leven, los van elkaar. Depp focust zich op zijn muziek en acteercarrière, nu hij niet meer gecanceld is.

Dit verdient de scheidingsadvocaat van Britney Spears, Kim Kardashian en Johnny Depp per uur (!)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.