Emma Toussain
Emma Toussain Sparen 5 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Sparen voor een designertas van Gucci? Zo doe je dat ongemerkt

Het is de droom van velen: een eigen designertas. Toch is het niet zo makkelijk om een (nieuwe) variant te bemachtigen en dat heeft natuurlijk alles te maken met de prijs. Voor zo’n tas koop je vaak een tweede-of derdehands auto, ga je op vakantie of koop je een nieuwe bank. Maar toch blijft het ons aantrekken. Mocht jij wat moeite hebben met sparen voor zoiets; wij helpen je.

Sparen voor een designertas van Gucci? Zó veel geld leg je elke maand opzij

Natuurlijk gaan we er in dit geval van uit dat je een baan hebt en zo niet, dan is het misschien sowieso niet verstandig om dit momenteel op je to do list te zetten. Maar.. nog niet. Dat komt dan wel. Ook als je studeert heb je andere prioriteiten, maar mocht je wel al aan de big girl job begonnen zijn, let dan op.

Vaak voelt het als een enorme opgave om voor zoiets te sparen. Je wil te veel, te snel. Daarom moet je hier een soort langetermijn project van maken waardoor je er eigenlijk helemaal geen last van hebt, of in elk geval je bankrekening niks merkt. Die weet toch niet of je spaart voor een huis of tas 😋

Dus, hoe pak je dat aan?

1. Kies een tas, het liefst een tijdloze

Leuk hoor, al die felle kleuren en prints. Maar je kunt het beste voor een neutrale kleur gaan en eentje die je over 20 jaar sowieso ook nog mooi vindt.

Stel, je kiest de Jackie 1961 Mini Hobo bag van Gucci, dan moet je dus naar 1980 euro toesparen.

gucci jackie mini
Gucci

2. Spaarplan

1980 euro gedeeld door 12 (we gaan nu even rekenen met een jaar tijd) is 165 euro. Dat betekent dus dat je 165 euro per maand opzij legt. Nu is dat nog best wel een aardig bedrag, helemaal als je daar geen last van wil hebben. Laten we dat bedrag verlagen naar 100 euro per maand én probeer daar ook regelmatig wat dingen bij te verkopen via Vinted, Marktplaats of andere tweedehands markten. Zo kom je soms op die 165, soms meer, soms minder.

Mocht jij voor je verjaardag, kerst en andere vieringen geld krijgen kan je dit hier natuurlijk ook voor gebruiken. Op die manier spaar je binnen 12 maanden het geld voor zo’n tas bij elkaar. Ook krijg je vast nog een keer een bonus, vakantiegeld of een ander budget uitgekeerd. Nou – hup naar die spaarrekening!

5 dingen waar miljonairs nooit geld aan uitgeven maar jij wel

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.