Redactie
Redactie Love & Life 5 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Hanna (32): ‘Ik wil scheiden, maar kan de zorg over onze twee kinderen financieel niet dragen’

Hanna en haar man Frederik wonen in een mooie twee-onder-een-kap nieuwbouwwoning. Samen hebben ze een prachtige dochter (4) en een stoere zoon (2).

Voor de buitenwereld het perfecte gezinnetje, helemaal huisje-boompje-beestje. Toch is niets wat het lijkt. “We praten nauwelijks nog met elkaar en doen eigenlijk alles alleen voor de kinderen”, vertelt Hanna aan Famme.

Scheiden

“Al vrij snel in onze relatie begonnen mijn man Frederik en ik aan kinderen. Eerst werd Feline geboren en anderhalf jaar later kwam Filipe. Het moederschap viel me zwaar, ik herkende mezelf bijna niet terug. Ik was altijd een hardwerkende, feestvierende vrouw, maar toen werd alles een versnelling teruggeschakeld.

Frederik en ik wonen sinds vijf jaar in een koopwoning. Toen we kinderen kregen, ben ik minder gaan werken en zorgt hij grotendeels dat de hypotheek en vaste lasten betaald worden. Helaas is onze relatie in de afgelopen jaren enorm verslechterd.

Praten niet met elkaar

We zijn het vaak oneens over de opvoeding van de kinderen. We praten nauwelijks nog met elkaar en doen eigenlijk alles alleen voor de kinderen. Frederik vindt dat onze relatie nog wel te redden valt, maar ik zie het niet gebeuren.

Eigenlijk erger ik me aan alles wat hij doet en ik vind hem enorm onaardig tegen mij. We praten niet meer normaal met elkaar, alleen de praktische dingen bespreken we. Ik ben bang dat dit ook effect heeft op de kinderen. Ze groeien niet op met ouders die van elkaar houden.

Woningmarkt

Ik wil scheiden, het huis verkopen en iets voor mezelf zoeken, maar met de huidige prijzen maak ik geen schijn van kans. Frederik denkt er niet aan om ons gezamenlijke huis te verlaten, dus ik zou op zoek moeten naar een huurwoning. Ook als ik in plaats van drie dagen, vijf dagen ga werken, is het niet te betalen. Al mijn geld zou opgaan aan huur en kinderopvangkosten.

Veel familie heb ik niet. Ik heb goed contact met mijn vader, maar hij woont op anderhalf uur rijden van onze woonplaats. Het is dus niet zo dat ik even een tijdje bij hem in kan trekken, want ze zitten hier op school.

Vast in relatie

Ik heb het gevoel dat ik vast zit in mijn relatie en dat er geen mogelijkheid is om eruit te komen. Ik denk dat ik de zorg voor de kinderen financieel niet kan dragen, vooral omdat ze dan een groot deel van hun luxe op moeten geven. Ook zullen ze dan fulltime op de kinderopvang en BSO moeten, terwijl ik nu grotendeels voor ze zorg.

Eigenlijk sta ik voor een dilemma. De eerste optie is om aan de relatie te werken. Als ik aan de relatie probeer te werken, wordt dat een lange weg en doe ik dat puur alleen voor de kinderen. Ik weet niet of ik en de kinderen daar gelukkiger van worden. Natuurlijk hebben we goede tijden samen gekend, maar volgens mij wordt het nooit meer hetzelfde.

Uitzitten

De tweede optie is om het maar op deze manier uit te zitten tot de kinderen groot zijn. Ze hebben dan niet meer constant mijn zorg nodig. Als ze wat ouder worden, kan ik eindelijk weer iets voor mezelf zoeken en een nieuw leven beginnen.”

Tess (45): ‘Als mijn kind 18 is, wil ik direct scheiden’  

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.