Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Events 13 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

What? Deze actrices hebben nog nooit een Oscar gewonnen, maar wij nomineren ze bij deze

Als er één evenement is waar we maar niet over uitgepraat raken dan is het de Oscaruitreiking. De mooiste (en soms ook lelijkste) looks, Lady Gaga die een fotograaf opraapt van de grond en enorm veel traantjes bij de speeches. Elk jaar barst het weer van de memorabele momenten en onderdelen. Toch zijn er een aantal onderdelen waarover wij ons verbazen dat ze nog nooit gekroond zijn bij de Oscars, namelijk een (paar) handje(s) vol actrices.

Award season is here! Als wij de jury’s zouden mogen inspireren, zouden we ze aanmoedigen om ook eens aan deze  actrices te denken.

De prijs der prijzen van de filmindustrie

De beste, meest bekende en meest gewaardeerde acteurs van de wereld worden jaarlijks geprezen met bijzondere awards. De lijst van acteurs die de meeste Oscars hebben gewonnen staat vol met acteurs die ook wij graag terugzien in films. Meryl Streep, Katharine Hepburn, Jane Fonda, Tom Hanks, Renée Zellweger, Judi Dench… Een aantal beroemdheden zijn al meerdere malen bekroond met dé prijs der prijzen in de films. Tóch zijn er ook een aantal acteurs die nog altijd van de winnaars-lijsten ontbreken. Deze beroemde actrices hebben nog nooit een Oscar gewonnen.

Salma Hayek

Ondanks de grote hoeveelheid films waarin ze al heeft gespeeld en de fantastische rollen die ze vervulde heeft Salma Hayek nog maar één keer in haar leven een Oscar nominatie mogen ontvangen. Gelukkig verscheen ze wel, vol trots, in een prachtige jurk van Gucci en met haar dochter aan haar zijde op de award show en de rode loper.

Blake Lively

Serena.. uhh Blake Lively staat ergens bovenaan op het lijstje van onze favoriete actrices. Speelt zij in een film? Reken dan maar dat wij die zo snel mogelijk willen zien. Toch heeft ze nog nooit een Oscar in ontvangst mogen nemen. Sterker nog: ze is zelfs nog nooit genomineerd. Daar mag wel eens verandering in komen, als het aan ons ligt.

Scarlett Johansson

Met oneindig veel rollen als superheld in Marvel films zou je denken dat Scarlett wel een superhelden-prijs zou verdienen. Toch blijkt niets minder waar. Gelukkig heeft Scarjo wel al een British Academy Film Award, een Tony Award en een prijs voor beste actrice bij het Venice Film Festival in the pocket. Ohja en ze is ook nog ondernemer, door het oprichten van haar eigen skincare-lijn.

Angela Bassett

Ondanks dat Angela in 1994 al genomineerd werd voor haar rol als Tina Turner in What’s Love Got to Do with It en haar tweede nominatie dit jaar voor haar bijrol in Black Panther: Wakanda Forever, wist ze nog nooit een prijs binnen te slepen. Met haar ontelbare rollen in films en series zouden wij haar als geen ander zo’n gouden beeldje gunnen. Enne, kunnen jullie geloven dat ze 64 is? Wij niet.

Jennifer Aniston

Alleen al voor haar rol als Rachel Green in Friends zou ze wat ons betreft alle prijzen al mogen winnen. Een Golden Globe en een Emmy maakten wel hun weg naar Jen door de serie. Maar ook voor haar meer serieuze rollen in Cake en The Good Girl wist ze nog geen Oscar binnen te slepen.

En er is meer…

Klein geheimpje. Er zijn nog enorm veel actrices waarvan wij vinden dat ze het gewilde gouden beeldje zouden verdienen. Keira Knightley, Amy Adams, Emily Blunt, Melissa McCarthy, Helena Bonham Carter, Rachel McAdams, Cameron Diaz, Winona Ryder…. Mochten ze ooit niet meer weten wie ze moeten kiezen. Wij hebben nog wel wat ideeën ;)

Dit zijn onze favoriete looks van de Oscars 2023

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.