Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Entertainment 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney+ komt met een serie over Karl Lagerfeld en dit is wat wij tot nu toe weten

In de film- en televisiewereld zijn de afgelopen jaren al veel bekende personen verfilmd en binnenkort kunnen we Karl Lagerfeld aan dit rijtje toevoegen. Vier jaar na het overlijden van de modelegende komt er dit jaar een serie over zijn leven op Disney+. Wij vertellen je wat wij tot nu toe weten over deze nieuwe serie.

There is no business like fashion business.

Keizer van de modewereld

Naast Elvis Presley, Elton John en Jeffrey Dahmer is Karl Lagerfeld de volgende om het onderwerp te zijn van een nieuwe serie op Disney+. De naam van de serie? tromgeroffel… Kaiser Karl. Het wordt een zesdelige documentaireserie over het leven van de voormalige Chanel en Fendi creative director. Dacht je dat je alles al wist over deze modeontwerper? Waarschijnlijk zal de serie je alsnog verrassen. Het geeft een frisse kijk op het exclusieve leven van Karl, van begin tot eind.

Het verhaal van de man met de zonnebril

Het verhaal in de serie begint in 1972, wanneer Coco Chanel overlijdt. Langzaam maar zeker volgen we een jonge Karl Lagerfeld terwijl hij zich door de modewereld heenvecht. Voor de serie is de autobiografie van de creative director gebruikt – Kaiser Karl: The Life of Karl Lagerfeld – dus mocht je die hebben gelezen zul je bepaalde situaties terug herkennen. De Duitse acteur Daniel Brühl heeft de rol van de modeontwerper op zich genomen: een taaie taak, maar wij kunnen niet wachten om te zien hoe hij het icoon met de zwarte zonnenbril neerzet.

Niet je typische Hollywood serie

Regisseur Gaumont – welke ook het brein achter Lupin is – wilde ervoor zorgen dat de verfilming niet een typische Hollywood serie werd. Karl Lagerfeld is een van de grootste mode-iconen van de 20ste eeuw en Gaumont wilde de vrijheid hebben om een echt hulde te brengen aan hem. Al die commerciële series, daar wilde hij Kaiser Karl niet aan toevoegen. Daarin heeft Disney+ hem dan ook volledige vrijheid gegeven. Wij zijn dan ook razend benieuwd hoe Gaumont het iconische levensverhaal van Lagerfeld zal vertalen op beeld. De releasedatum is nog niet bekend, maar de serie wordt as we speak gefilmd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de serie te bingewatchen.

Fans hebben allemaal dezelfde kritiek op het tweede seizoen van Sex/Life

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.