Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze drie microtrends bepalen de mode van komend voorjaar

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Het duurt nog dik een maand voordat de lente aanbreekt, maar dat betekent dat jij nog genoeg tijd hebt om jouw garderobe voorjaar-klaar te maken. Hier alvast een voorspelling van die microtrends die heel groot gaan worden.

Spoiler: je wil alvast een tijgerjeans op de kop tikken, want die gaan binnenkort keihard uitverkopen.

3x microtrends van dit voorjaar

We gaan het hebben over trends die zich beperken tot één item of één print, maar desondanks wel erg groot gaan worden.

Off-shoulder tops

Het is nu nog een beetje te koud, maar wanneer de eerste zonnestralen doorbreken gaan we massaal met de schouders bloot. We zagen al wat bardot-truien de revue passeren deze winter, maar de verwachting is dat de trend in de lente pas echt gaat doorbreken. De ervaring leert dat wanneer de trends ook bij de weersomstandigheden passen, ze dan in populariteit groeien.

off the shoulder trend
Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Luipaard print

Of de Mob Wife trend een blijvertje is, dat is nog maar de vraag. Maar in ieder geval blijft één element van de look nog een seizoen trending. We hebben het natuurlijk over de luipaardprint. Het gevoel rondom deze print is totaal gekenterd. Het is niet meer ordinair, maar juist hartstikke stijlvol.

luipaard microtrend
Takimoto Marina / SOPA Images/Sipa USA

De leopard jeans van GANNI vloog dankzij de trend ook de deur uit. En bij andere merken die zo’n soortgelijke broek verkopen, gebeurde hetzelfde. Gelukkig hebben wij een fijn online adresje gevonden waar je een dupe van de populaire jeans scoort.

Over the knee boots

Nog zo’n trend die nu opeens niet meer tacky is: over the knee boots. Lange tijd droegen we laarzen die tot de knieën kwamen. Maar eroverheen? Dat was een no-go. Tijdens de fashion weeks zien we in de straten van Parijs, Kopenhagen, New York en Milaan steeds meer modeliefhebbers met hoge laarzen lopen. En eerlijk is eerlijk: wij zijn fan.

laarzen microtrend
Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.