Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 9 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze Vietnamese koffie is to-die-for en maak je heel gemakkelijk zelf

Goodmorning sunshine! Of, nouja… regen. De zomer is officieel over en als we vandaag naar buiten kijken is dat een understatement (boo). Ben je deze dag ook iéts minder energiek begonnen door het donkere weer, dan raden we je aan een extra lekkere koffie te zetten voor een energie-boost.

Kom maar door.

Ei en koffie?!

We begrijpen het. Als je het recept voor Vietnamese koffie voor het eerst ziet staan is je eerste gedachte vast “wat doet een ei in koffie?”. Het klinkt inderdaad als de meest vreemde, onsmakelijke combi ooit, maar we verzekeren je: you’re gonna love it.

Storytime

Ca Phe Trung, ook wel Vietnamese koffie, heeft een bijzondere geschiedenis. In 1946 maakte een medewerker van een hotel in Hanoi, het liefst de hele dag de lekkerste koffie, maar zijn passie werd belemmerd door een melktekort in het land. Tot hij erachter kwam dat een combinatie van creamy eidooiers en suiker (veel suiker) een perfecte vervanging was. Hij opende een koffiezaak, werd ongelofelijk populair en zo geschiedde.

Vietnamese koffie Cafe Giang
Cafe Giang

Aan de slag

Ondanks dat het bijna niemand lukt om het legendarische recept exact na te maken (het recept is nog altijd geheim), is het zeker mogelijk een vergelijkbare versie, sterk maar toch zoet, zelf te maken.

Voor 2 Vietnamese bakkies pleur: Men neme een eidooier, 2 shots espresso en 4 eetlepels gecondenseerde melk. Doe het ei en de gecondenseerde melk in een kom en mix het met een staafmixer tot het volume ongeveer verdubbeld is en het de structuur van vla heeft. Giet de espresso in twee cappuccino-kopjes, voeg hier het mengsel overheen en het genieten kan beginnen. Meer zin in een verkoelende versie? Laat het kopje dan, au-bain-marie afkoelen in een bakje met ijswater.

Ei met koffie
Cafe Giang

Zin in nog meer aparte koffietjes? We’ve got your back!

Workation: 10 x de tofste kantoren om deze zomer te gaan werken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.