Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

What?! Deze make-up kun je ophouden als je gaat slapen

Hebben we onszelf net aangeleerd om onze make-up er elke avond af te halen voor we gaan slapen (oké, bijna altijd). Met dit product blijkt het helemaal niet nodig te zijn. Uhm… wat?

Lazy girls for the win!

Make-up als skincare

Op TikTok zien we dagelijks oneindig veel beauty-producten langs waarvan we ze eigenlijk allemaal gelijk uit willen proberen. Crèmes, serums, poeders, kwasten, foundations… Het liefst voegen we ze meteen toe aan onze (eigenlijk al veel te grote) collectie. Wel wordt hierdoor de struggle steeds groter om de “slechte” producten van de “goede” te onderscheiden. Wat kunnen we nou geloven? En wat niet? Één trend die we inmiddels hebben omarmd is het uitgebreid reinigen en verzorgen van ons gezicht voordat we naar bed gaan. Dit om te voorkomen dat de make-up doordringt in de onderlagen van de huid en hiermee de huid uitdroogt en de poriën blokkeert, met mee-eters en versnelde veroudering als droevig resultaat. Maar, volgens de Education Manager van It Cosmetics, Maree, is dat met dit product eigenlijk helemaal niet meer nodig.

Met een beetje hulp van plastisch chirurgen

It cosmetics is een merk dat is opgericht door Jamie Kern Lima. Jamie was al jaren werkzaam als nieuwslezeres, maar dealde tegelijkertijd met enorme onzekerheden over haar huid met rosacea. Niet fijn natuurlijk, in zo’n publieke functie. Daarom bedacht Jamie in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen een nieuwe formule: een dekkende, maar natuurlijke foundation die voor elke huid en elk “huidprobleem” een oplossing biedt, genaamd Your Face But Better CC+ Full Coverage Cream (verkrijgbaar via Ici Paris XL). Buiten dat het product voor een heerlijke dosis zelfvertrouwen kan zorgen zit het zó boordevol verzorgende ingrediënten dat het – in tegenstelling tot veel andere make-up – de huid tegelijkertijd verzorgt.

CC creme It cosmetics
It Cosmetics

7 in 1, wel zo makkelijk

Voor de kenners is het een waar feestje om de ingrediënten-lijst te lezen. Het goedje bestaat uit een combinatie van gehydrolyseerd collageen, peptiden, niacinamide, hyaluronzuur, adenosine, antioxidanten en vitamines. Voor wie dat weinig zegt, de creme is een foundation, anti-aging serum, zonnebrand, color corrector, primer, concealer en dagcreme in 1. Doordat er (bijna) alleen voedende, verzorgende ingrediënten in de creme zit, kan het dus helemaal geen kwaad om het ’s nachts op te houden. Winning in laziness x 10!!

Toch zijn we nog niet helemáál overtuigd van deze heerlijke laziness hype. Oog- en lip-makeup is erg slecht voor je huid en ogen en kan voor irritatie zorgen. Ook is het jammer van de vlekken die het geeft op je crispy witte bedlinnen. Anders zouden we deze pro-tip héél graag ter harte nemen.

Yes, please! Experts geloven dat je twee keer per dag zou moeten slapen

Oops – 7x skincare fouten die jij waarschijnlijk ook dagelijks maakt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.