Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 3 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Didi (26): ‘Mijn vriend heeft een dure vakantie voor ons geboekt, maar ik heb daar helemaal geen geld voor’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Didi*.

‘Mijn vriend heeft een dure vakantie voor ons geboekt, maar ik heb daar helemaal geen geld voor’

Didi heeft sinds kort een vriend en daarmee is ze meteen aan het fantaseren geslagen. De wildste vakantieplannen werden bedacht en de eerste voorpret begon al. Er is alleen één probleem: Didi is niet helemaal eerlijk geweest over haar financiële situatie. Dus nu haar vriend een dure reis geboekt heeft, slaat de paniek toe.

Hi Didi, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

”Mijn vriend en ik zijn een sinds een paar maanden een stel. Ik leerde hem kennen via een datingapp en de klik was er meteen. Ik dacht altijd dat datingapps geen successen konden bieden, maar Luc bewees het tegendeel. Na enkele maanden daten was het zover: we hadden een relatie.

Hij heeft een baan waarmee hij lekker verdient, dus dat is erg fijn. Op de een of andere manier voelde ik in het begin the need om me meer als een carrièrevrouw dan ik ben. Ik dacht dat hij daar wel op zou vallen, dus maakte ik mijn corporate baan iets ‘interessanter’.”

Is het een grote leugen of valt dat mee?

”Nee, het valt op zich wel mee. Maar doordat ik mijn baan interessanter heb gemaakt, ging ik me ook gedragen alsof ik meer verdiende. Heel stom, ik weet het. Luc is een verantwoordelijk en voorbereid persoon. Toen het gesprek tijdens een van onze dates op spaargeld kwam, vertelde ik dat ik ook veel spaargeld had – maar in werkelijkheid heb ik maar een paar honderd euro. Dat begint nu een probleem te worden.”

Waarom wordt dat een probleem?

”Sinds we elkaar kennen zijn Luc en ik al aan het fantaseren over een reis door Japan. Ik dacht dat het gewoon dollen was, maar blijkbaar was hij iets serieuzer dan ik. We hebben allebei het einde van de zomer vrij genomen, maar ik dacht dat we een betaalbare vakantie in Europa zouden doen. Blijkbaar had Luc andere plannen, want die heeft in een opwelling twee tickets naar Japan gekocht á €1800 – en dat is buiten verblijf en alle kosten daar.

Luc gaf al aan dat hij het geld niet meteen hoeft te hebben. Dat is lief, maar ook binnen een paar maanden kan ik geen €1800 euro ophoesten. Wat natuurlijk totaal tegen het financiële beeld ingaat dat hij van mij heeft.”

Hoe ga je dit oplossen?

”Eerlijk zijn, het is niet anders. We hebben inmiddels zo’n goede band, dat ik dit wel tegen hem durf te zeggen.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.