Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Modeliefhebbers zijn in de ban van deze Diesel minirok, maar heel functioneel is ‘ie niet

We gaan weer terug naar de jaren 2000, toen de mini skirt niet weg te slaan was uit het straatbeeld. En als we het hebben over mini skirt, dan hebben we het over rokjes die ook door zouden kunnen gaan als riem. Diesel neemt ons met de nieuwe collectie mee terug naar deze tijd en lanceerde zo’n zelfde rokje. Modeliefhebbers proberen met man en macht eentje te bemachtigen, maar het stijlen ervan lijkt toch nog wel een opgave te zijn.

Back to the 00’s.

Diesel lanceert miniskirt

We herleven even de het iconische statement van Paris Hilton: “Mini skirts, skirts should be the size of a belt. Life is short, take risks”. Diesel nam dit statement wel heel letterlijk. Misschien heb je ‘m al voorbij zien komen, op de catwalk, op TikTok, of misschien wel op straat: de B-Berny mini skirt.

Veel aandacht

Het rokje kreeg de aandacht op de catwalk: is het een rok of een riem? Het is echt een rok, maar heel functioneel is hij niet. De lengte geeft degene die ‘m draagt niet bepaald veel bewegingsruimte. Een verkeerde beweging en je billen zijn voor iedereen te zien. Toch kopen modeliefhebbers hem massaal.

TikTok stijlt ‘m

Verschillende mensen op TikTok stijlen de mini skirt, maar dat blijkt nog een hele opgave te zijn. Deze TikTokker laat de struggle zien.

@acquiredstyle

LETS STYLE THIS BABY. How did i do? Part 3 will be me trying to sit in it 😂 #diesel #microminiskirt

♬ original sound – ACQUIRED STYLE

Het is een echte eyecatcher, maar erin zitten of bukken lukt niet. Veel mensen stijlen hem dan ook al snel als riem. In de jaren 2000 was het rokje qua lengte vaker te zien, maar tegenwoordig neigen we allemaal meer naar rokken met meer stof. Daarom wordt deze mini skirt nu ook vaak gecombineerd met een lange blouse of een jurk eronder, zoals in de TikTok hieronder.

@chloelecareux

Look of the day mini mini skirt @Diesel 👔 #diesel #dieselminiskirt #fashiontiktok

♬ the shade by rex orange county – ᶜ ʰ ˡ ˡ ˣ ᵉ ᵈ ⁱ ᵗ ˢ

De mini skirt bemachtigen

Wil je de rok zelf bemachtigen? Dat kan via de webshop van Diesel. Er hangt wel een redelijk prijskaartje van €795,- aan vast, maar als je het ervoor over hebt hangt hij zo in jouw kast. Je shopt de rok hier.

De trend van deze zomer: mini skirts

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.