Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 14 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Dior Fall 2021 in Shanghai: gouden glitters en discoballen voor een post-corona tijdperk

Afgelopen maandag presenteerde modehuis Dior haar eerste Fall-collectie met een fysieke show in Shanghai. Waar wij de evenementen al even moeten missen, is dat in China heel anders. Dior toonde de tussencollectie al eerder via een lookbook, maar tijdens de show kwamen de stukken tot leven in een discotheek vol glitters en discoballen.

Het Long Museum West Bund werd omgebouwd tot een iconische discotheek (die we zo missen).

Dior Fall 2021

Het Franse modehuis koos voor het Long Museum West Bund Shanghai en toverde het om tot een fijne discotheek met discoballen aan het plafond, panterprint en héél veel glitters. Eerder zagen we de stukken al in een lookbook, maar voor de show werden er nog eens negen looks aan toegevoegd door Dior. In de collectie zien we alles wat we willen voor een post-corona tijdperk: pailletten, tule, metallic jasjes en panterprint.

Dior
Dior

En daar blijft het niet bij, ook zien we ondergoed in netstof, Schotse ruiten en natuurlijk een fijne regenjas voor de herfstachtige dagen. Dat alles werd afgemaakt met een goede dosis K-pop (we willen dansen!) die de discotheek helemaal compleet maakte. De show heeft alles waar we zo naar verlangen in een tijdperk van corona en is een uitnodiging tot vrijheid.

Dior
Dior pre-fall
Dior

Shanghai

Creative Director Maria Grazia Chiuri liet zich voor de Fall-collectie inspireren door de girlband BLACKPINK. Als kers op de taart waren er live-optrends van Joey Yung en de Chinese rockgroep Black Panther. Dior koos voor Shanghai, waar het toegelaten is om een evenement van deze grootte te houden. Er waren zo’n duizend mensen aanwezig bij de show. Wij kunnen niet wachten om de collectie te dragen tijdens ons eerste post-corona feestje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.