Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Door deze 4 beautyhacks lijk je binnen een paar seconden een stuk minder moe

Het komt bij ons allemaal wel eens voor dat we een paar slechte nachten hebben. We denken te veel na, liggen te draaien of kunnen simpelweg gewoon niet in slaap vallen, met als resultaat dat we de volgende dag wallen hebben van hier tot Tokio. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er minder moe uit te zien.

Zo helpen beautyhacks meer dan je denkt. We hebben er vier verzameld die je vermoeide look als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Hoe lijk je minder moe?

We weten allemaal dat een goede nachtrust dé cure is voor een vermoeide look, maar we weten ook maar al te goed dat een nacht acht uur slapen zelden voorkomt of goed standhoudt. We gaan daarom sneller op zoek naar manieren die ons er energieker en uitgerust uit laten zien.

Naast het drinken van een bakkie koffie of het gebruiken van een fijn gezichtsmasker zijn er nog veel meer manieren om je een stuk minder moe te laten lijken. Zo kunnen verschillende beautyhacks je ook een uitgeruste uitstraling geven. We hebben vier fijne beautyhacks verzameld die je minder moe laten lijken binnen no-time.

1. Shimmer

Een shimmer doet meer voor je look dan je denkt, vooral op je ogen. Zo laat een glanzende highlighter op de ogen je kijkers breder en groter lijken. Hierdoor lijkt het automatisch dan ook meer alsof je acht uur hebt geslapen, in plaats van zes.

Door wat highlighter op je oogleden aan te brengen creëer je een frisse look. Dat is uiteindelijk alles wat we willen, toch?

2. Concealer

Dat we gelijk een laagje concealer aanbrengen onder onze ogen wanneer die welbekende wallen verschijnen, herkennen we allemaal. Het gebeurt alleen regelmatig dat we het op de verkeerde manier aanbrengen.

Om die wallen weg te werken én een frisse uitstraling te creëeren kun je volgens TikTok-gebruiker Danielle Marcan je concealer beter aanbrengen op een andere manier. Ze laat in een TikTok-video zien hoe je dit het beste kunt doen.

@daniellemarcan

subtle face lift using makeup

♬ Originalton – Alicia Ashanti

3. Iets verkoelends om er minder moe uit te zien

Om echt een uitgeruste en frisse uitstraling te creëeren, kun je het beste verkoelende elementen gebruiken. Denk hierbij aan een ice roller, een roller die je in de vriezer stopt voordat je het over je gezicht rolt. Dit verbetert de bloedsomloop en masseert de huid. Een plakje komkommer op de oogleden werkt overigens ook prima.

Een andere fijne beautyhack om van die wallen af te komen is doormiddel van de populaire hack skin icing. Door elke ochtend of avond een ijsklontje over je huid te smeren creëer je niet alleen een frisse uitstraling, maar zorgt het ook voor een goede bloedsomloop en hydrateert het de huid.

4. Schrap de eyeliner

We smeren maar al te graag ons gezicht vol met foundations, blush en eyeliner – puur om onze puffyness te verbergen. Dit werkt echter niet zo goed als je dacht: door je gezicht vol te smeren met make-up leg je de nadruk juíst op je vermoeide uitstraling.

En dan hebben we het vooral over eyeliner. Hoe fijn het product ook is en hoe wakkerder je erdoor lijkt, is niets minder waar. Van eyeliner lijken je ogen namelijk smaller en legt het meer nadruk op de donkere kringen rondom je ogen. Een fijne mascara en een highlighter is meer dan genoeg om je minder moe te laten lijken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.