Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Lichaam 30 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 3 fijnste apps om je menstruatie bij te houden

Menstruaties: iedere vrouw kan er wel over meepraten en velen zeggen zelfs dat het een van de meest irritante delen van het vrouw zijn is. Het is dan ook moeilijk om met je menstruatie om te gaan en nog moeilijker om je menstruatiecyclus bij te moeten houden. Gelukkig zijn er nu genoeg apps om ons hierbij te helpen. Wij zetten drie van de beste menstruatie trackers voor jou op een rij.

Let’s track that period.

De fijnste apps om je menstruatie bij te houden

Menstruatie trackers helpen je met het onthouden van wanneer je nou precies ongesteld word, hoelang je menstruatie gaat duren en hoe ernstig je krampen op een bepaalde dag kunnen zijn. Maar Menstruatie tracker apps kunnen ook helpen bij het identificeren van eventuele veranderingen in jouw menstruatiecyclus, waardoor je sneller op de hoogte bent als je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen lijkt te hebben.

Er zijn zoveel voordelen aan het gebruiken van een menstruatie tracker app, en gelukkig zijn de meeste helemaal gratis om te gebruiken op jouw Android en iPhone. Nu dat we dat achter de rug hebben, zetten wij voor jou de drie van de best beoordeelde menstruatie tracker apps voor jou op een rij, zodat je ze zelf uit kunt proberen.

Lekker in je vel – deze dingen wil je eten tijdens je menstruatie om je beter te voelen

1. Flo

Van Flo heb je misschien al eesns gehoord, want het is de meest populaire menstruatie tracker op deze lijst, met meer dan 800.000 reviews in de App Store. Op basis van geavanceerde AI-technologie helpt Flo je met het nauwkeurig volgen van je cyclus, vruchtbaarheid of zwangerschap.

De Flo app biedt alles om meer over je gezondheid te ontdekken. Flo is de oplossing die gebruikt kan worden voor alles wat met de gezondheid en het welzijn van vrouwen te maken heeft. Zo biedt Flo alles-in-één tracking aan voor de startdatum en lengte van je menstruatie, vruchtbare periode, ovulatiepiekdagen, PMS-symptomen, anticonceptie, slaap- en stappenteller, en nog veel meer. Verder zijn er in de app ook nog artikelen te vinden over alles waar je maar aan kan denken als het over het vrouwenlichaam gaat.

Download de app hier: Android / iPhone

2. Clue

Een andere populaire app voor het bijhouden van cyclus is Clue. De app, die “meer dan alleen een menstruatie tracker” wordt genoemd, gebruikt wetenschap en data om jou te helpen met het leren over hoe jouw menstruatiecyclus je lichaam en geest beïnvloedt.

Bij Clue krijg je menstruatie-, ovulatie- en PMS-voorspellingen, gedetailleerde inzichten in hoe dingen zoals je huid, stress en energie kan verschillen tijdens je cyclus, en met de app heb je altijd een met wetenschappelijk onderbouwde reproductieve gezondheidsencyclopedie binnen handbereik. Voor je vragen heb je dus geen Google meer nodig. Verder kan je ook nog herinneringen instellen, zodat je altijd voorbereid bent op wat er gaat komen.

Download de app hier: Android / iPhone

3. Period Calendar

Period Calendar trackt en voorspelt je menstruatie, ovulatie en vruchtbare periode, toont elke dag je zwangerschapskans aan en kan intimiteit vastleggen. De app heeft verder ook een handige pil-herinnering, waardoor je nooit meer medicijnen, supplementen of de anticonceptiepil hoeft te missen.

Download de app hier: Android / iPhone

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.