Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 1 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Shocking! 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat en zo voorkom je dat

Wij waren stomverbaasd toen we hoorden dat wel 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt. Helemáál aangezien het een kledingstuk is dat veel vrouwen elke dag dragen. Zo zorg je ervoor dat het jou niet overkomt.

Het verschil tussen goed en perfect is 1 mm.

Dag snijdende bandjes, pijnlijke schouders en prikkende beugels!

Niets is heerlijker dan na een lange dag thuiskomen en zo snel als het licht je beha uit kunnen trekken, dachten wij. Volgens PrimaDonna, die al meer dan 100 jaar werkt aan de perfectionering van ondergoed voor vrouwen met een grotere boezem, hoef je dit gevoel helemaal nooit te ervaren. Zolang je een bh draagt in de juiste pasvorm en maat hoeft het namelijk helemaal niet vervelend te zijn. In tegendeel zelfs. Het zou juist vooral comfort op moeten leveren door de ondersteuning die het biedt. Nou is bh’s passen voor de meeste vrouwen niet bepaald een hobby. Soms lijkt het een eindeloos gevecht om een passend model te vinden dat je ook nog eens mooi vind. Met deze 5 tips van de experts wordt het een heel stuk makkelijker gemaakt en zorg jij ervoor dat je niet (meer) bij die 80% hoort.

Tip 1 – De Vingerproef

Heb jij wel eens gehad dat de rugband van je bh omhoog komt? Dan heb je waarschijnlijk een kleinere maat nodig. Snijdt deze band juist, dan moet je op zoek naar een grotere maat. Dit bandje, dat dus wel eens vervelend kan doen, zorgt voor 80% van de steun van een bh. Belangrijk dat deze zit als gegoten dus. Een handige tip van de PrimaDonna experts die we maar al te graag in gebruik nemen is de vingerproef. Maak je bh vast op het middelste haakje en test of je drie vingers onder de sluiting kunt steken. Als dat lukt én de rugband niet omhoog komt als je je armen optilt dan heb je de juiste maat gevonden.

Tip 2 – De Beugelkeuring

Die ijzeren beugel. We kunnen ‘m soms wel vervloeken. Ook dit blijkt pas een issue te zijn bij een bh met de verkeerde maat of pasvorm voor jouw lichaam. De beugel moet vlak tegen je ribben liggen, zonder te snijden (!) en moet als het ware om je borsten heen vallen.

Tip 3 – De Midden-voor-test

Aan de voorkant van je bh zit, tussen de cups in, een stukje stof waar de beugels naar elkaar komen. Ook dit kleine stukje zegt veel over of jij en de bh voor elkaar bestemd zijn. Staat het omhoog, naar voor of drukt het juist in je borstbeen, dan kun je beter voor een andere bh gaan.

Tip 4 – De Cup-analyse

Ook de vorm van de cup zegt een hoop over de maat van de bh. Om te zien of je hier de juiste maat en pasvorm voor hebt kun je kijken of de bovenkant van de cups vlak tegen je borsten aan ligt. Is de stof niet gerimpeld en is er geen ruimte over? Dan heb je cup-bingo!

Tip 5 – Bandjes-inspectie

Als je dacht dat bandjes alle steun en stevigheid in een bh geven… think again! Bandjes leveren slechts 10% van de steun en zijn dus vooral bedoeld om comfortabel te voelen op je schouders. Verstel de bandjes tot je twee vingers tussen het bandje en je schouder kunt steken.

Vind je het toch lastig om zelf de juiste maat te vinden? Zorg dan gewoon dat je naar een fijne lingeriewinkel gaat met professioneel personeel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.