Josca
Josca Love & Life 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Dít gebeurt er met je lichaam als je elke dag een half uur loopt

Wandelen klinkt misschien een tikje suf, maar zelfs wanneer je dit slechts een half uur per dag doet, kan het behoorlijk veel positieve invloeden hebben op je lichaam. Uiteraard verbrand je er de nodige calorieën mee, maar de volgende lichamelijke én mentale voordelen kende je misschien nog niet!

Loop voor de afwisseling eens naar het station of je werk, of pak indien nodig Pokémon Go erbij, en ervaar zelf hoe fijn een stukje wandelen wel niet kan zijn.

1. Je kan er kalmer door worden

Wandelen alleen kan al een kalmerende werking hebben en daarvoor hoef je niet eens in een rustig park te lopen. Een blokje om gaan met wat muziek in je oren klinkt toch niet verkeerd?

2. Je kunt creatiever worden

Er is niks vervelender dan de druk voelen om iets te bedenken en dat je vervolgens niets kan verzinnen. Het kan nog wel eens gebeuren dat de ideeën je opeens om de oren vliegen zodra je gaat wandelen. Dit heeft uiteraard ook te maken met het vorige punt. Try it!

3. Spataderen kunnen minder worden

Als je last hebt van spataderen klinkt dit nieuws je vast als muziek in de oren: volgens Cleveland Clinic vermindert regelmatig wandelen spataderen. Wel even je sneakers aandoen natuurlijk.

4. Je krijgt meer zin om te sporten

Het klinkt raar, maar zodra je eenmaal aan de gang bent, raak je mogelijk geïnspireerd om dit vaker te doen. Als je al een tijdje wandelt, kan het ook eens goed zijn om een uitdaging op te zoeken en langer te gaan lopen of te joggen.

5. Je verbrandt zo ongeveer 150 calorieën

Het ligt uiteraard aan je gewicht en hoe snel je loopt, maar gemiddeld verbrand je 150 calorieën na een half uurtje gelopen te hebben. Hoef jij je niet meer schuldig te voelen over dat laatste koekje uit de koektrommel.

6. Je spijsvertering wordt gestimuleerd

Al helemaal als je eten je wat zwaar op de maag ligt, is het juist goed om eventjes te gaan wandelen. Je spijsvertering komt dan namelijk beter op gang en je bloedsuiker blijft stabieler.

7. Je benen worden sterker

Zelfs al loop je maar een halfuurtje per dag: de spieren in je dijen en je kuiten worden hoe dan ook sterker. Als je dit ook nog eens combineert met een workout, zie je al helemaal snel verschil.

Purewow

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.