Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit heerlijke pasta-recept met burrata, aubergine en tomaten is perfect voor de warme zomerdagen

Nu de zomer officieel weer is begonnen is het tijd om heerlijk op het terras te zitten. Helaas is het een beetje duur om dit elke dag te doen, maar online zijn er genoeg recepten te vinden die net zo lekker zijn als een maaltijd op het terras. Zo is dit heerlijke pasta-recept met burrata, aubergine en tomaten perfect voor tijdens de warme zomerdagen.

Om je vingers bij af te likken.

Zomers pasta-recept

Op social media staan ontzettend veel verschillende pasta-recepten, maar dit is op dit moment een van onze favorieten. TikTok-gebruiker Selina – @selliefood – laat in haar TikTok-video precies zien hoe je deze lekkere pasta zelf thuis kunt maken. Op haar Instagram-account is te vinden wat er allemaal precies in de pasta zit en wij vertellen je het hieronder. Scroll dus snel door!

Ingrediënten:

500 orecchiette pasta
2 aubergines
500 gram Roma tomaatjes
100 gram pijnboompitten
1 el azijn
1 tl suiker
2 burrata
40 gram basilicum
1 blikje tomatenpuree
1 tl chilivlokken
1/2 tl zout
1 sjallotje

Zo maak je het

1. Verwarm als eerst de over voor op 200 graden. Snijd vervolgens de aubergine door de helft, leg deze op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Bestrijk ze dan met wat olijfolie en bak ze in de oven voor 40 minuten en draai ze halverwege om.
2. Bak terwijl de aubergines is de oven zitten het sjallotje in een pan. Snijd vervolgens de tomaatjes door de helft en doe die bij het sjallotje in de pan. Voeg basilicum, suiker, azijn en tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten sudderen.
3. Voeg nu de kruiden toe en mix het geheel goed.
4. Haal na 40 minuten de aubergines uit de oven en snij deze in stukjes. Je kan er ook voor kiezen om het buitenste vel eraf te halen, maar Selina geeft aan dat het recept met schil nog lekkerder is.
5. Voeg de aubergine toe aan de saus.
6. Kook ondertussen de pasta in wat water met zout. Als je pasta klaar is moet je tijdens het afgieten 1 klein glas pasta water apart houden. Deze voeg je namelijk toe aan de saus.
7. Voeg nu de pasta toe aan de saus en begin met het opmaken van de borden.
8. Verdeel de pasta nu over vier borden en maak het af met burrata, basilicum en pijnboompitten. Enjoy!

@selliefood Piejinbompidden ✨🫶🏼 #food #dinner #pasta ♬ Simply The Best by Billianne – Billianne

Reacties

Het recept lijkt bij TikTok- en Instagram-gebruikers flink in de smaak te vallen. Ze reageren namelijk massaal op het recept van Selina. Zo schrijft een volger: “Vandaag gemaakt en echt kei lekker!! 🥰🤩 bedankt voor de inspiratie.” Andere volgers schrijven: “Dit ziet er zo lekker uit! 🙌🏼 en loooove die schaal, heb hem laatst ook gekocht 😍”, “Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heerlijk!” en “Dit lijkt me heeeeeerlijk😍😍”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.