Inga Stoit
Inga Stoit Huidverzorging 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil jij een prachtige huid? Gebruik dan vitamine E – wij vertellen je hoe je dat precies doet

Jawel, het is de eeuwenoude truc om donkere vlekken en zelfs droge lippen aan te pakken: breek een vitamine E-capsule open en gebruik de inhoud als een leave-on huidserum. Pure vitamine E-olie is vrij dik en gelachtig, dus het is logisch dat mensen de super geconcentreerde olie op hun huid willen gebruiken in de hoop op een prachtige huid. TikTok heeft deze trend de afgelopen dagen geïntroduceerd in ons algoritme op het gebied van beauty.

Maar dan nu de vraag.. is deze trend de hype waard en zorgt het voor een mooie huid?

Vitamine E-olie op de huid aanbrengen

Sommige video’s op TikTok suggeren dat de ingekapselde versie van vitamine E een hogere concentratie van de voedingsstof zal bieden aan de huid. Ofwel: doordat de concentratie van de stof groter is, doet deze meer dan wanneer je de huid met een crème of gezichtsolie insmeert. Helaas is dit niet waar.. In feite kan het meer kwaad dan goed doen wanneer het in deze vorm wordt gebruikt.

Waarom is dat zo?

De olie is ongelooflijk dik en vet, wat voor sommigen de poriën kan verstoppen. Dit is dan ook de reden waarom het vaak voorkomt in vette, wasachtige formules, zoals lippenbalsems. Het is niet vaak voorkomend, maar vitamine E kan de gevoelige huid irriteren. Daarom raden huiddeskundigen altijd aan om vitamine E-olie op een patch te testen voordat je het op je gezicht aanbrengt. Vitamine E heeft overigens wel een heleboel antioxiderende voordelen. Wat ook een van de redenen TikTokers de supplementen openbreken en op hun huid smeren.

Maar hoe kun je vitamine E daadwerkelijk het beste gebruiken voor antioxiderende voordelen?

Het is dus geen goed idee om de vitamine E-olie rechtstreeks op je huid te smeren. Het slikken van het supplement (waar het ook echt voor bedoeld is), is wel schoonheid verrijkend! Dit komt door de antioxidanten in het supplement. Feitjes: vitamine E is een in vet oplosbare vitamine. Collageen en vitamine E zijn twee stoffen die elkaar (onder andere) nodig hebben voor het nabootsen van een mooie huid. Vitamine E helpt ook de huidbarrière te stabiliseren. Onze huidbarrière heeft als functie het lichaam te beschermen tegen irriterende stoffen, allergenen en overmatig vochtverlies.

Mooi weer

Meer blootstelling aan de zon en veroudering zorgt voor een extra behoefte aan antioxidanten, vitamine C en E. Het zijn de bekende antioxidanten die vrije radicalen en oxidatieve stress bestrijden. Ze zorgen voor een ​​gezonde huid en onder andere voor de darmgezondheid. Dus: alhoewel het misschien niet de moeite waard is om vitamine E-capsules open te breken en als serum te gebruiken, is het innemen van vitamine E als schoonheids supplement een goed idee. De in vet oplosbare vitamine zit heeft enorm veel antioxiderende krachten waarvan de effecten op onze huid groot kunnen zijn.

4 bijzondere feitjes over de originele cast van Gossip Girl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.