Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

7 dingen waar elke ‘import Amsterdammer’ zich schuldig aan maakt

De stad Amsterdam barst van de jonge mensen. Millennials, boomers, Gen Z’ers en de meeste daarvan komen – uiteraard – van buiten de ring. De ring die ze zelf binnen no time ook als grens beschouwen want daarbuiten reizen ‘mij niet gezien hoor’. We lachen allemaal wel om de haarclip van Marie-Claire maar we weten ook dondersgoed dat er een kern van waarheid inzit.

Kom jij oorspronkelijk ook niet uit de hoofdstad van Amsterdam maar ben je wél van plan drie kruisjes op je arm te laten vereeuwigen, want ‘Mokum is ook jouw thuis’? Dan is dit vet herkenbaar – ook al zou je willen dat het niet zo was.

Dingen waar elke import Amsterdammer zich schuldig aan maakt

Doe maar niet alsof je niet weet waar we het over hebben.

1. Veel te veel geld uitgeven aan havertje cappu

Waar je in je oude dorp maar €1,60 neerlegt voor een cappuccino (weliswaar zonder havermelk want: wtf is dat?) betaal je in Amsterdam al gauw zo’n €4,- voor een bakkie pleur. Daar krijg je natuurlijk behoorlijk wat voor terug: shinen op een A-locatie, drinken uit een keramieken mok én natuurlijk bescherming tegen je (al dan niet) lactose intolerantie.

2. Van Moof of Fatbike als statussymbool

In Amsterdam hoor je er niet meer bij als je niet binnen 20 minuten van West naar Oost kan biken. Niet-elektrische biken is zó pre corona. Hoe krom je er ook voor moet liggen, jij fietst rond op een E-bike. En dan niet zo’n suf model als de oude lui thuis, maar een fiets met hip design. Zo hoor je er helemaal bij natuurlijk.

3. Liever fietsen dan navigeren

Als import-Amsterdammer ken je zelfs na je studie de stad nog niet uit je duimpje. Maar no way dat jij je overgeeft aan een navigatiesysteem. Stel je voor dat andere mensen (lees: voornamelijk toeristen) denken dat jij niet uit Amsterdam komt. Jij fietst liever om dan dat je kenbaar maakt Google Maps nodig te hebben.

4. Je komt liever niet meer buiten de ring

Alleen om even terug te gaan naar paps en mams natuurlijk. Zwemmen in Slotermeer? Nee, dankje, jij neemt liever een duik bij het Marineterrein.

5. Amsterdam ineens Mokum noemen

Of nog erger: Amsterdisco

6. Jij ziet alleen de pont nog als OV

Nu jij een elektrische fiets hebt aangeschaft, zijn de bus, trein, tram en Noord-Zuidlijn verleden tijd. De enige vorm van OV die jij nog gebruikt is de pont. Oké, en af en toe de deelauto naar je ouders.

7. Lekker naar Rocycle met de meiden

Sporten? Nee joh, jij doet aan rocycle. Dé manier om fit te worden als een echte Amsterdammer (volgens jou) en het voelt niet eens als sporten. Lekker met de meiden op Justin Bieber crossen én uiteraard een kiekje delen op je Insta stories.

De zon schijnt – dit zijn de fijnste terrassen in Amsterdam om te genieten van het weer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.