Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 2 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is dus waarom mannen graag met hun hand in hun broek zitten

Als je naar een chillende man op de bank kijkt, is de kans ontzettend groot dat hij met zijn hand in zijn broek zit. Waar dat vandaan komt? Well, dat lijkt wellicht logisch, maar er zijn meerdere verklaringen voor die je misschien niet helemaal zou verwachten!

1. Zo beschermt hij zijn zaakje
Onbewust wil een man graag zijn meest gevoelige plekje beschermen. Zijn hand in de broek geeft een comfortabel en veilig gevoel, zegt Vanessa Van Edwards, auteur van het boek Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People’s Nonverbal Behavior. Een hand in de broek zorgt dus voor een nog relaxter gevoel. “You could think of the hand there like insurance against a friend who might give them a nut jab or a kid who accidentally hits a ball at them,” aldus Vanessa.

2. Hij wordt er rustig van
Staat de man in kwestie voor een belangrijke beslissing? Aaien over de buik of andere lichaamsdelen op een niet-erotische manier zorgt voor de aanmaak van het kalmerende stofje oxytocin. Ook hier geldt dus: een hand in de broek kan ontzettend kalmerend werken.

3. Zo laat hij zien wie de baas is
Als mannen vroeger tegenover een vijand kwamen te staan, was een hand in de broek een soort teken van dominantie. Dit verschijnsel is nog niet helemaal verdwenen: mannen zitten soms ongemerkt aan hun kruis of wijzen ernaar zodra zij tegenover een ‘rivaal’ komen te staan. Op die manier laten mannen zien wie de baas is, zegt Rob Kominiarek, oprichter van het Alpha Male Medical Institute in Ohio.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.