Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 7 aug 2019
Leestijd: 5 minuten

Met deze 8 tips overleef jij Lowlands Festival als een echte pro

Het festivalseizoen is in volle gang en dat betekent dat je vast binnenkort een festivalletje op de planning hebt staan. Je voorbereiding is dan essentieel, al helemaal wanneer je naar een meerdaags festival gaat zoals Lowlands. Daarom hier de top acht tips zodat jij meerdaagse festivals zonder problemen overleeft.

Lowlands tips

16 tot en met 18 augustus vindt een van de leukste festivals van Nederland weer plaats: Lowlands. Een meerdaags festival zoals deze is een fantastische ervaring, maar het vergt wel iets meer voorbereiding.

Dus knoop het in je oren, schrijf het op de muren, maak een notitie in je iPhone, doe alles wat je kan om dit te onthouden: je moet je altijd supergoed voorbereiden op een meerdaags festival. Daarom presenteert NSMBL je de ultieme Lowlands survival gids.

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli strijkt elektronisch festival @weareelectric.official weer neer in Boxtel. WAE viert deze zomer haar 5e levensjaar met namen zoals @thechemicalbrothers, @disclosure DJ-set en @richiehawtin Closer. Het festival biedt elektronische (live-)muziek zoals electro, drum ‘n bass, dubstep, techno, trap, (deep)house en meer! Wil je helemaal losgaan op harde beats, of juist schuren op RnB hitjes, maakt niet uit op WAE. ??‍♀️ En jij kunt hierbij zijn! Hoe? Tag je beste festivalmaatje en vertel op welk genre jullie het beste uit je plaat kunnen gaan. ⚡? Het origineelste antwoord wint twee weekendtickets voor We Are Electric Weekender ?⚡ De actie loopt tot 23-5, 12:00

1,463 Likes, 125 Comments – Lowlands (@lowlands_fest) on Instagram: “Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli strijkt elektronisch festival @weareelectric.official weer…”

1. Een goedkope telefoon

Denk hierbij aan een oud Nokia toestel dat je hoogstwaarschijnlijk nog op zolder hebt liggen of leen die van je oude buurman. Je wilt namelijk niet je spiksplinternieuwe toestel meenemen want 1.De batterij al leeg is voor de eerste act van Lowlands en 2. Als je het type bent dat gaat crowdsurfen raak je geheid je telefoon (en met pech ook een schoen) kwijt in de menigte.

2. De inklapstoeltjes van de Blokker

Inderdaad, urenlang in de rij staan voor de ingang om een goede plek op één van de zeven campings te bemachtigen, is geen pretje wanneer je een rugzak draagt die net zo groot en zwaar is als je eigen lichaam. Maar één of twee kleine stoeltjes extra sjouwen, gaat je leven redden. Het gaat in ieder geval je rug redden.

3. Zorg voor een goede spot voor je tent

Ook bij Lowlands moet je kijken naar de ‘gezelligste’ camping. De kans is klein dat je bij van die vrijgevochten vijftigjarige hippies wil staan. Die zijn er namelijk altijd (niks mis mee natuurlijk). Zet je tent ook niet te dichtbij de wc’s en douches. Het is fijn als je ’s nachts even snel naar het toilet kunt, maar je wilt niet dat wanneer de wind verkeerd staat, je met een gasmasker op moet slapen.

4. Plan je douche

Met honderden mensen ’s ochtends (of ’s middags, als je het laat hebt gemaakt) wakker worden, naar het koffietentje lopen om je drie-dubbele-shot espresso te nemen, even ontbijten bij de tent met je Lowlands krantje (zittend op die handige stoeltjes die je dankzij ons hebt meegenomen!) en dan douchen. Klinkt heerlijk toch?

Het enige probleem is dat dit de ochtendplanning is van zo ongeveer iedereen, waardoor er rijen kunnen staan bij de douches die net zo lang zijn als je gezicht zodra je die rij ziet. Jij hebt hier natuurlijk geen tijd voor want je moet vooraan staan bij Billie Eilish over een uur.

Plan daarom je douche in. De langste rijen voor de douches zijn tussen 08:00 en 12:00. ’s Avonds na 20:00 is er meestal geen kip omdat iedereen al bij Lil Uzi Vert staat te springen, maar gebruik dan dat moment om je even op te frissen.

5. Een snelle planga en een verbergende hoed

Naast dat je natuurlijk een fashion statement moet maken als koningin van de camping, is het ook essentieel om je festival te kunnen overleven. Zodra je wakker wordt ’s ochtends is je enige activiteit concentreren op niet doodgaan en ga je geen aandacht besteden aan haar en make-up.

Investeer dus in een kek zonnebrilletje. Je verbergt je wallen en dankzij de hoed vraagt niemand je of je een dode mus mee hebt genomen of dat dat gewoon je kapsel is.

6. Pak een paar schone sokken voor de weg terug in

We gaan niet eens uitleggen waarom dit een essentiële tip is.

7. Neem regenmaatregelen

Als je in dit kikkerlandje naar een festival gaat, weet je dat er een buitje of twee (lees: tien) kan vallen tijdens je festival. Bereid je dus voor. Zet je tent niet in een kuil, neem een partytent mee zodat je fissa niet gestopt wordt door wat spetters, laat je espadrilles thuis en get over it.

8. Neem iets te eten mee

Lowlands mag natuurlijk wel wat kosten en een loempia op elk festival kost al snel €34,95. Daarnaast weegt eten minder dan drinken. Als je dus wat centjes in je portemonnee wilt houden, doe dat dan niet door vijf liter Vodka in je tas te pleuren om vervolgens je winst aan dure hotdogs uit te moeten geven.

Zorg er vooral voor dat je ontbijt hebt. Je gaat brak zijn, je gaat niet willen bewegen, je gaat jezelf bedanken als je een ontbijtkoek in je tent hebt liggen. ’s Avonds ga je niet terug naar je tent voor een koude knakworst uit blik, dus laat die lekker in de Appie liggen.

Het grote plannen kan beginnen, want het #LL19 blokkenschema staat op lowlands.nl op en ook de officiële LL19-app is beschikbaar (link in bio)! Zowel op de site als in de app kun je je persoonlijke programma samenstellen, maar let erop dat deze schema’s onderling niet synchroniseren. Puzzelen maar!

787 Likes, 97 Comments – Lowlands (@lowlands_fest) on Instagram: “Het grote plannen kan beginnen, want het #LL19 blokkenschema staat op lowlands.nl op en ook de…”

Praktische info

Wanneer is het? 16 + 17 + 18 August 2019.
Hoe laat is het? Je kunt al op donderdag 15 augustus vanaf 09:00u arriveren en op maandag 19 augustus moet je om 12:00u vertrekken.
Waar is het? Biddinghuizen
En hoe kom ik daar? Zoals elk jaar kan je het beste met de trein en pendelbus reizen. De trein stopt bij Lelystad of Dronten en de pendelbus is gratis. Ga je voor Living La Vida Broka na het festival? Dan kan je vanaf dit jaar ook met Uber in stijl reizen. Met de code LL2019 krijg je een tientje korting op je eerste rit.
Waar koop ik tickets? Helaas is Lowlands al uitverkocht, maar ben je toch vastberaden een ticket te bemachtigen, doe het dan veilig via Ticketswap.
Meer weten? Check dan de officiële website of de Facebook-pagina.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.