Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 31 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s Sophie: ‘Ik ging naar Parijs voor de facial van Kim Kardashian, JLo en Hailey Bieber – en zo was het’

Afgelopen weekend was ik tien uur in Parijs met hét skincare merk van de sterren en kwam met een porseleinen huidje (en een buik vol rode wijn, macarons, Franse kaasjes en croissants) terug. Of ik dat shining huidje van nature bezit? No way José, dat was de magie van Biologique Recherche, die mijn vel eens flink onder handen nam.

Houd je vast, want het klinkt best een beetje raar.

Voor een facial naar Parijs

Laat ik even eerlijk zijn, ik ben nooit een ochtendmens geweest en zal het tot mijn grote spijt waarschijnlijk ook nooit worden. Toch zijn er een paar dingen die me zonder moeite en zo fris als een hoentje, om 6:30 naast mijn bed doen staan. Een tripje naar Parijs voor een uitgebreide treatment bij Biologique Recherche staat zo ongeveer – nee, eigenlijk gewoon met stipt – bovenaan op het lijstje van deze dingen.

De huid van Hailey Bieber

Met een (zelfverklaard) problematische huid (oké, misschien wat overdreven), waar op magische wijze precies op de dagen dat ik knap voor de dag wil komen verschillende onzuiverheden ontstaan, kan ik alleen dromen van een velletje dat op elk moment van de dag, week, maand op zijn best is. Ik weet het, ook Kim, Jennifer en Hailey zullen wel eens wakker worden met een puistje, die ze dan Henk, Pim of Karel kunnen noemen. Toch kan ik me wél voorstellen dat zij toegang hebben tot de beste producten die veel drama kunnen voorkomen. En dat blijkt.

Het geheim van de mooiste huidjes ter wereld

Biologique Recherche werd ongeveer een halve eeuw geleden opgericht door een dokter, een fysioloog en een bioloog. Buiten dat dit al klinkt als een goed team, vormden ze ook nog eens een gezamenlijk doel: professionele producten creëren, gebaseerd op wetenschappelijke formules die de huid drastisch kunnen verbeteren. Deze slimmeriken wisten dat elke huid uniek is en dat het dus van belang is om elke huid persoonlijk aan te pakken. Een uitdaging van formaat, kun je wel stellen, want dit betekent dus dat er voor elk huidtype een eigen toebehorende skincare routine moest worden ontwikkeld. Welke huidtype iemand precies heeft wordt gemeten door middel van zes verschillende apparaten.

Elke huid een andere behandeling

Om deze reden telt de productlijn meer dan vijftig (!) producten. Elk product is gericht op een specifiek probleem of een bepaalde huidconditie. Klinkt voorzichtig gezegd veelbelovend. Wat een product goed maakt zijn natuurlijk de ingrediënten. Ook dát wist het dreamteam als geen ander. Er wordt gebruik gemaakt van planten-, biomarine- en biotechnologische extracten in opvallend hoge concentraties (meer dan 20%). Ook wordt er géén gebruik gemaakt van synthetische geurstoffen. Ruikt niet altijd even lekker, maar is wel beter voor de huid. Als klapper op de vuurpijl worden de active bestanddelen zo werkzaam mogelijk gehouden. Dit door ze in het verwerkingsproces op een koude temperatuur te bewerken. Voor de skincare-junkies onder ons: krijg je het al warm?

Placenta voor op je huid

Waar ik óók enorm warm (en een tikje misselijk) van werd  waren de bestanddelen die mij moeten helpen om mijn gedehydreerde en beschadigde huid te herstellen. In een aantal van de flesjes zit namelijk een wel érg opvallend ingredient: placenta. Ja écht – ik moest ook even slikken. Het is steeds meer algemene kennis dat placenta helende werkingen heeft. Sommige mensen eten het op of laten het verwerken in pillen. That I knew… Toch verbaasde het mij dat dit dus ook in serums en crèmes verwerkt wordt. Wat mij betreft een vrij akelig plan om dit op je gezicht te smeren, maar volgens experts zou het wonderen moeten doen. For the sake of science ga ik het dus wel degelijk uitproberen. Misschien ben ik over een paar weken met stinkende placenta-serum wel de trotse draagster van een huid zoals Hailey Bieber het heeft.

Kortom: wie weet heb ik het geheim van die eeuwige jeugd van de celebrities ontdekt. Het begint met een B en eindigt met iologique Recherche.

Waarom je nu écht moet stoppen met het uitknijpen van puistjes en mee-eters

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.