Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 27 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit is hoe celebs reageren op het afschaffen van abortusrecht in de VS

De wereld stond afgelopen vrijdag even stil en voor even leken we weer in het begin van de vorige eeuw te leven. Het gerechtshof in Amerika maakte de – walgelijke – beslissing om het abortusrecht voor vrouwen in de Verenigde Staten af te pakken. Dit is hoe celebrities op het nieuws reageren.

Hoe groot kan de tegenstrijdigheid zijn?! Waar in Nederland – nog geen week geleden – de verplichte 5 dagen bedenktijd voor een abortus werd afgeschaft, is een paar dagen later in de VS het recht op een abortus juist geheel afgenomen. Door deze beslissing mag elke staat nu afzonderlijk bepalen of abortussen worden toegestaan. In welk jaar leven we ook al weer?!

Wereldwijd zijn mensen van slag en laten ze weten boos en verafschuwd te zijn. Ook bekend Amerika laat van zich horen.

Michelle Obama

Voormalig First Lady Michelle Obama sprak zich op social media uit met een krachtige en emotionele post.

“I am heartbroken for people around this country who just lost the fundamental right to make informed decisions about their own bodies.” “This is what our mothers and grandmothers and great-grandmothers lived through, and now here we are again.”

Olivia Rodrigo

Iconic! Afgelopen weekend trad Olivia Rodrigo op bij het Glastonbury Festival en stopte ze haar show om Lily Allen (van het ultieme wraak-lied >Fuck You) uit te nodigen op het podium. Tegen het publiek zei ze het volgende:

“I’m devastated and terrified and so many women and girls are going to die because of this,” “I wanted to dedicate this next song to the five members of the Supreme Court who showed us at the end of the day they truly don’t give a s**t about freedom.”

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion post een rij met feiten, waaronder dat 80% van de Amerikanen abortus legaal wil houden en laat mensen weten wat ze kunnen doen om door te vechten.

Cynthia Nixon

Sex and the City‘s Miranda laat weten het vreselijk te vinden dat een gebeurtenis als dit zelfs tijdens Pride Month kan gebeuren aangezien het nauw in verbinding ligt met de rechten van de LGBTQ+ community.

Taylor Swift

Taylor Swift repost de krachtige Tweet van Michelle Obama en is doodsbang dat alle gevechten die vrouwen voor hun rechten hebben moeten voeren voor niks zijn geweest.

Mariah Carey

Hoe ze dit aan haar dochter uit moet leggen weet Mariah Carey niet…

Keke Palmer

Same… Keke. Same.

Lizzo

Vechten voor je rechten. Dat is de boodschap die Lizzo aan haar volgers mee wil geven. Ze doneert een half miljoen (!!) aan Planned Parenthood en Abortion Rights, wat bedrijven zijn die abortus in Amerika beschermt.

Charli XCX

“Just because you’re not an American citizen does not mean the overturning of Roe V Wade is none of your business.” Zangeres Charli geeft aan dat iedereen die vrouwenrechten support zich op dit moment moet uitspreken over het recht op abortus.

Willow Smith

Actrice, zangeres en dochter van Will Smith roept iedereen op voor een revolutie.

Ivanka Trump

…..

Inderdaad. Niks. Ivanka Trump, de dochter van Donald Trump, die (naar verluidt) zélf een abortus heeft gehad tijdens high school heeft zich nog niet uitgesproken over het afschaffen van de wet. Op zijn minst opmerkelijk te noemen. Wie zich er wel over uit laten zijn haar vrienden in die tijd die haar in die periode zouden hebben gesteund.

Deze video van Olivia Rodrigo die “Fuck You” opdraagt aan het hooggerechtshof van Amerika is alles wat je vandaag wilt zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.