Inga Stoit
Inga Stoit Celebrity 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Pro Choice: Billie Eilish protesteert tegen besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof op Glastonbury Festival

Billie Eilish schreef afgelopen 24 juni geschiedenis op het Glastonbury Festival, op 20-jarige leeftijd is zij de jongste solo headliner ooit van het evenement. Ondanks deze mijlpaal begon haar optreden somber vanwege het besluit van het Hooggerechtshof in Amerika dat het recht op abortus afschaft. De zangeres gebruikte haar optreden om te protesteren tegen de beslissing.

Dit deed zij onder andere met haar uitvoering van Your Power. Dit lied gaat over oudere mannen die hun macht uitoefenen op jonge vrouwen en dus een passend nummer aan iedereen die door de uitspraak wordt getroffen.

Billie Eilish protesteert tegen abortus

”Vandaag is een heel, heel donkere dag voor vrouwen in de VS”, zei Eilish volgens de BBC. ”Ik zeg het maar, want ik kan er niet meer over nadenken.” Billie Eilish liet gedurende haar optreden de teleurstelling in het Hooggerechtshof enorm uiten. Nummers als NDA en I Didn’t Change My Number kwamen ook voorbij. De BBC schreef dat Billie Eilish met het publiek samen ademhalingsoefeningen deed, zij sloot haar optreden af met het nummer When the Party’s Over.

Toen de optreden erop zat zei ze: ”Het is zo’n eer om hier nu te zijn. Bedankt dat ik dit mocht doen. Dit is zo’n reis en een droom.” Eilish was niet de enige die het Glastonbury-podium gebruikte om tegen de abortus beslissing te protesteren. 

Billie Eilish heeft een nieuw kapsel dat geïnspireerd is op prinses Diana

Phoebe Bridgers sprak zich ook uit tegen de uitspraak. Ik heb de stomste dag”, zei ze tegen het publiek (volgens CNN). ”F*ck that sh*t, f*ck America. Zoals al die irrelevante klootzakken die ons proberen te vertellen wat we met onze f*cking lichamen moeten doen.” Bridgers vroeg vervolgens: ”Zijn er hier Amerikanen? Wie wil er nu zeggen: fuck the Supreme Court?” Zelfs toen de artiesten voor duizenden mensen optraden, was het duidelijk dat Eilish en Bridgers dachten aan de verwoestende klap die het Hooggerechtshof in Amerika aan de vrouwenrechten toebracht. Wij zijn het uiteraard helemaal met hen eens.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.