Tessa Ham
Tessa Ham Money 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit duizelingwekkende bedrag verdient Adele per show

Houd je vast: Adele heeft een duizelingwekkend vermogen van ruim 200 miljoen euro, waardoor ze één van de rijkste zangeressen van dit moment is. Natuurlijk verdient ze haar geld door hit na hit te scoren, maar een groot gedeelte van haar vermogen verdiende ze ook met haar tours. Wat verdient Adele per show?

We vertellen niet alleen hoeveel ze per avond verdient bij haar aangekondigde optredens, maar ook wat ze per minuut en per seconde binnen haalt.

Zoveel verdient Adele per show

Adele is weer helemaal terug. Na 6 jaar geen nieuwe muziek uitgebracht te hebben, kwam ze halverwege 2021 met het album ’30’. Fans hielden hun adem in, want zou dat ook betekenen dat ze weer zou gaan touren?

In plaats van een wereldtournee kondigde de zangeres eind vorig jaar Weekends with Adele aan, een reeks weekendoptredens in het beroemde Ceasars Palace in Las Vegas. En daar vangt de zangeres een bizar hoog bedrag voor.

Volgens geruchten zal Adele namelijk 600.000 euro per show ontvangen. Aangezien ze 12 weken lang elke vrijdag en zaterdag optreedt, zal de zangeres in totaal zo’n 14,4 miljoen euro voor Weekends with Adele ontvangen. Dat is nog zonder de merchandise die ze zonder twijfel bij de concerten gaat verkopen.

Als we uitgaan van een concert van twee uur, verdient Adele tijdens zo’n show dus eigenlijk 5.000 euro per minuut en ruim 83 euro per seconde. Dat is niet gek!

Vorige tour bracht 232 miljoen euro op

Oké, 14,4 miljoen is wellicht niets vergeleken met het bedrag dat ze voor haar vorige tour 25 verdiende. Die bracht namelijk (tickets en merch) maar liefst 232 miljoen euro op. Maar eigenlijk zijn de twee ook niet te vergelijken. Waar Adele in Las Vegas maar 12 weken optreed, was ze bij haar vorige wereldtour ongeveer een jaar onderweg.

Weekends with Adele zou eigenlijk van januari tot en met april duren, maar één dag voor de eerste show op de planning stond, moest Adele de tour uitstellen. In een Instagram-bericht deelt ze emotioneel dat haar halve crew Covid heeft en dat ze geen andere oplossing ziet om de tour uit te stellen. Wanneer Weekends with Adele wel doorgaat én wanneer de zangeres dus het grote geld precies binnenhart, is niet bekend.

Dit is hoeveel vermogen Meghan Markle en prins Harry hebben

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.