Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Getest: deze smartphone maakt de beste foto’s in het donker

Wie zegt dat foto’s in het donker maken een onmogelijke opdracht is? We know: met de meeste smartphones is ‘s nachts spontane kiekjes schieten een kleine ramp (lees: alle foto’s mislukken), maar het kan ook anders. We hebben het over een smartphone waarmee je dag en nacht scherpe, heldere én kleurrijke foto’s maakt. Je beste vriend tijdens je nachtelijke fotosessies? De nieuwe Samsung Galaxy S22.

Samsung heeft een gloednieuwe serie smartphones uitgebracht: de Galaxy S22, de Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra. Een van de meest uitzonderlijke eigenschappen van de S22-serie? Dankzij slimme technologie en geavanceerde hardware maakt deze camera de beste foto’s in het donker. NSMBL ging zelf op pad met de Samsung Galaxy S22 Ultra om de smartphone uit te testen.

Dankzij slimme technologie en geavanceerde hardware maakt deze camera de beste foto’s in het donker. NSMBL

Foto’s in de nacht

Waar andere smartphone-camera’s vaak voor blurry of overbelichte foto’s zorgen als er weinig licht in de omgeving is, maakt de Galaxy S22 Ultra haarscherpe foto’s, óók in de nacht. De smartphone heeft een aantal handige functies, zoals de ‘night solution’. Hierbij maakt de camera een reeks foto’s en kiest daarna automatisch de scherpste uit om van die foto’s één shot te maken. Nog zo’n handig snufje: dankzij de large-pixel sensor neemt de camera meer licht op. En de beschermende laag die over de lens zit, zorgt ervoor dat het licht minder reflecteert. Dat betekent: altijd en overal scherpe foto’s met levendige kleuren.

De smartphone heeft een aantal handige functies, zoals de ‘night solution’. NSMBL

Als je ons niet wil geloven, neem het dan aan van nachtfotograaf Tim van Vliet. Hij probeerde de smartphone ook uit en is behoorlijk onder de indruk: “De software op deze smartphone is eigenlijk zo goed, dat je alleen maar hoeft te richten en te klikken. Ik raad aan om de nachtmodus te gebruiken, dat werkt lekker makkelijk.” Of je nu kiekjes van je vrienden op een feest wil schieten of de straat op wil om een professionele shoot te doen; de camera is voor iedereen fijn. “Je hoeft niet veel van fotografie af te weten om mooie foto’s in de nacht te maken met deze smartphone, maar het is ook een aanrader voor mensen die weten wat ze doen. Je kunt allerlei trucjes en filters toepassen en als je meer eruit wil halen, kun je eens in de instellingen duiken. Wat dat betreft is de camera van de smartphone van Samsung veel geavanceerder dan een spiegelreflexcamera.”

Samsung Galaxy S22

Meer lezen over dit onderwerp? Hier vind je de beste tips voor de mooiste foto’s in het donker. Nachtfotograaf Tim van Vliet en zijn creaties zijn te vinden op Instagram via @timski_lightpainting. En ben je benieuwd naar wat de Samsung Galaxy S22-serie allemaal kan? (We kunnen alvast verklappen: dat is een hoop!) Lees hier alles over de nieuwe smartphone en make the nights epic.

In samenwerking met Samsung

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.