Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

$$$ – Dit verdient Beyoncé met haar Renaissance Tour

Wanneer Beyoncé met een tour komt, dan weet je dat het groots, meeslepend en spectaculair wordt. Nog een ding dat je zeker weet: de tickets worden duur. Voorde twee uitverkochte shows in de Johan Cruijf ArenA betaalden bezoekers minstens €62,60 euro, oplopend tot VIP-kaarten van €2706. Dus de grote vraag is: wat schuift dat, zo’n Renaissance Tour?

Wij zochten het voor je uit. En spoiler: wij denken dat het zakgeld van Blue Ivy wel iets omhoog kan.

Dit verdient Beyoncé met haar Renaissance Tour

Aan een ticket voor Beyoncé hangt een flink prijskaartje. Het duurste ticket voor de Renaissance Tour kost €2706. Voor dat geld krijg je wel wat fijne extra’s, zoals een plekje vooraan en een eigen toilet. Toch fijn, als je bijna 3K neerlegt om je idool te zien.

Queen B maakt natuurlijk ook een heleboel kosten tijdens de tour. Van ‘s werelds beste dansers (inclusief dochter Blue Ivy), indrukwekkende artwork en het opbouwen van het immense podium – om nog maar niet te beginnen over de talloze designeritems die zijn ontworpen voor de shows.

Toch lijkt het erop dat er aan het einde van de streep flink winst gemaakt wordt. Zakenblad Forbes maakte de rekensom en kwam uit op een omzet van 1,9 miljard uit de Renaissance Tour. De 57 shows die gepland staan, zijn allemaal nagenoeg uitverkocht. Naast de ticketverkoop telt Forbes ook de VIP-pakketten en merchandising mee in de schattingen.

De berekening van Forbes is dat Queen B een flink deel van de merchandise opbrengst mee naar huis neemt en 80% van de ticketverkoop. De schattingen staan op 20% van de ticketverkoop voor de kosten van de tour. De kans is groot dat Renaissance Beyoncé’s meest winstgevende concerttournee ooit wordt – waarschijnlijk meer dan de opbrengst van al haar vorige concerten bij elkaar.

Met deze omzet stoot ze Taylor Swift van de troon, die 1,6 miljard lijkt te verdienen met haar Era’s tour. Toch doet Beyoncé er gewoon een schepje (van 500 miljoen) bovenop. En daarmee is de aankoop van hun nieuwe villa dus geen enkel probleem.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.