Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

$$$ – Dit verdient Taylor Swift met haar Eras Tour

Gisteravond kwam het grote nieuws naar buiten dat Taylor Swift een derde concert in de Johan Cruijff ArenA aan haar reeks optredens toevoegt. Geen overbodige luxe, want het lijkt erop dat de tour strak gaat uitverkopen. Maar talloze uitverkochte stadions tijdens de Era’s tour: wat verdient Taylor daar eigenlijk aan?

Taylor harkt flink wat geld binnen met haar wereldtournee.

Dit verdient Taylor Swift met haar Eras Tour

Op 5 en 6 juli 2024 treedt zij op in de Johan Cruijff Arena. Natuurlijk wil je daar bij zijn, maar kaarten kopen is waarschijnlijk één grote hunger games-achtige situatie. De tickets gaan als waarschijnlijk als warme broodjes over de toonbank, daarom deelt Ticketmaster alvast de strategie. Zo kunnen alle fanatieke Swifties zich voorbereiden op het moment van de waarheid.

Al deze gekte maakt dat Taylor extra concerten aan haar reeks toevoegt. De kaartverkoop start op 12 juli om 14.00 uur. Zet ‘m dus in je agenda!

Wat schuift dat nou?

Een heleboel uitverkochte stadions leveren goud geld op. De tickets voor Taylors concerten in Amsterdam beginnen vanaf €86, maar voor een staanplaats betaal je al €106. In eerste instantie zou Taylor 131 shows doen, maar daar zijn er nu 14 extra in Europa aan toegevoegd.

Bloomberg deed alvast wat rekenwerk en kwam tot een duizelingwekkende conclusie. De Eras Tour gaat Taylor Swift maar liefst 13 miljoen dollar per avond opbrengen. Doe dit keer 144 en je komt op het gigantische bedrag van 1,8 miljard aan ticketverkoop. 

Het grootste deel van het geld gaat naar de productiekosten, dat moeten we wel in ons achterhoofd houden. Toch wordt er tijdens de tour ook voor extra miljoenen dollars aan merchandise verkocht. Dus we kunnen wel concluderen dat Taylor een van de meest succesvolle artiesten van haar tijd is.

Is degene met de hoogste inkomsten? Nee, dat is en blijft Queen B. Die haalde met haar Renaissance Tour een nog groter bedrag op.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.