Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Ksamil staat bekend als de Malediven van Europa, maar tien keer zo goedkoop

Het staat op iedereens bucketlist: een reisje naar de Malediven. Er zijn echter wel wat minpuntjes aan deze reis: het is ver, duur én daardoor dus redelijk onbereikbaar voor de gemiddelde mens. Maak kennis met Ksamil, in Albanië, wat ook wel bekend als de Malediven van Europa.

Alleen dan voor een fractie van de prijs. Ksamil is een zogeheten ‘destination dupe’, net als Bodrum voor Saint Tropez is. Of Tropea voor Amalfi. Of wat dacht je van Madeira in plaats van Hawaii?

Ksamil a.k.a. de Malediven van Europa

Het water is turquoise, kraakhelder, het zand is wit en in de zomer is het de perfecte plek om te vertoeven. De Britse krant The Guardian noemt het dan ook wel één van goedkoopste, maar mooiste strandplekken van Europa. Het is wel heel erg toeristisch, dus verwacht geen rust als je daar in de zomer naartoe gaat. Maar de omgeving is zo mooi dat je dit gewoon voor lief neemt.

Ksamil
Getty Images

Wat is er allemaal te doen in Ksamil?

We hebben natuurlijk even het internet geraadpleegd (Tripadvisor én TikTok) om te kijken waar je precies heen wil gaan als je besluit naar Ksamil af te reizen. De prijzen liggen volgens Tripadvisor vaak tussen 3 en 20 euro voor een avondmaal, want veel beter te doen is dan in Ibiza of Mallorca. Als puntje ‘kritiek’ staat er wel dat veel mensen het te druk vonden – en dan met name de stranden. Te veel bedjes en te veel mensen. Dat is iets om in je overwegingen mee te nemen.

Hieronder delen TikTokkers nog wat content van deze mooie plek met tips:

@qikdukagjini

Habibi come to Ksamil 🇦🇱 #ksamil #saranda #albania #shqiperia #kosova #deti #beautiful #love

♬ original sound – ibrahimahmeti

@martefre

amazing place 💙 #ksamilalbania #thingstodoksamil #thingstodo #thingstodoinalbania #travelvlog #travelksamil

♬ Hurts Me (Alone At Prom) – Tory Lanez

Wat kost het om naar Ksamil te gaan?

De Malediven zijn mooi. Maar om er te komen moet je flink in de buidel tasten. De gemiddelde prijs voor een vliegticket van Nederland naar Malediven is € 1.987 voor een retourvlucht vanaf Luchthaven Schiphol naar Internationale luchthaven Malé. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hotelprijzen. Een vlucht naar Albanië is veel korter en goedkoper. Als je slim boekt, vlieg je al naar Tirana (het enige vliegveld in Albanie) voor €60. Doe dit keer twee voor een retour en je zit op €120. Tel uit je winst.

De gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Ksamil, Albanië, varieert afhankelijk van het type accommodatie, de locatie, het seizoen en de voorzieningen. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen liggen tussen de 20 en 100 euro per nacht voor een standaard tweepersoonskamer in een middenklasse hotel.

Ksamil Albanie Malediven van Europa
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.