Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 5 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je één keer per dag eten voor een mooie huid

We hebben erg goed nieuws voor je, want waarschijnlijk vind je het alles behalve erg om elke dag hier een heerlijke hap van te nemen. Het gaat gelukkig niet over haring of sardientjes, het gaat om avocado! Deze vrucht is top voor jouw huid.

Yes, je leest het goed, een dagelijkse dosis #avo kan zorgen voor een mooie jonge huid. Nu vraag je je misschien af waarom dat zo is.. nou, pay attention. Wij gaan ‘t je vertellen.

Avocado is geweldig voor de huid

Avocado zit boordevol gezonde vetzuren: oliezuur, omega-3 vetzuren en enkelvoudig onverzadigde vetten, en daarnaast is de vrucht rijk aan antioxidanten, vitamine A, C, E, K, B en folaat. Dankzij de gestapelde voordelen van avocado is het logisch dat het eten van de romige vrucht de gezondheid voor je huid kan verbeteren. Want wat je eet heeft per slot van rekening een groot effect op onze huid.

Skin experts raden altijd aan om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan antioxidanten, omdat deze vrije radicalen neutraliseren – die anders oxidatieve stress (verouderingsfactor) in de huid kunnen veroorzaken. Oxidatieve stress kan na verloop van tijd leiden tot collageenafbraak en rimpelvorming. En dat is iets wat we uiteraard de baas willen zijn.

Hoe zit het met de vetzuren? Gezonde vetten zijn goed voor onze cellen. Ze vullen deze als het ware op. Gezonde cellen worden weerspiegeld in het uiterlijk van onze huid. De huid oogt veerkrachtig en vol, ofwel jeugdig en mooi.

Onderzoek

In een recente studie, gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Dermatology, wilden onderzoekers weten of het eten van één avocado per dag gedurende acht weken huidveroudering zou kunnen verminderen. Na die acht weken hadden de deelnemers een toename van de stevigheid en elasticiteit van de huid (met name op het voorhoofd en onder de ogen) in vergelijking met de groep die dit niet deed. Klinkt dat even fraai, want een avocado toast is iets wat wij dagelijks op het menu willen hebben.

Kun je avocado ook smeren op de huid?

Avocado is een super product voor de gezondheid van de huid – en ja, je kunt het ook op je huid smeren om hier de voordelen van de pakken. In feite wordt avocado al eeuwen gebruikt als beauty ingrediënt.

Het plaatselijk aanbrengen van antioxidanten (in avo’s) zijn een geweldige zet om je natuurlijke collageenproductie te beschermen. En de vetzuren – waar we het al eerder over hadden, kunnen de huidbarrière helpen versterken en beschermen.

Daarom gebruiken veel merken avocado olie of het extract hiervan in hun producten. Je kunt dus crèmes en dergelijke kopen, maar je kunt er ook zelf een masker van maken of de vrucht gewoon lekker over je gezicht smeren. Dus weet dat je deze groene rakker ten alle tijden op je fruitschaal wil hebben liggen. Of je hem nu eet of smeert, doe er je voordeel mee.

3 redenen waarom het snacken van een gele kiwi een heel goed idee is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.