Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 13 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

OMG: dit wisten wij nog niet over de knappe Hailey Bieber

Het leven van topmodel Hailey Bieber en haar hubby Justin Bieber staat elke seconde onder de loep bij internationale pers en wij volgen het maar al te graag. Je zou denken dat we inmiddels elk detail over hun leven wel zouden kennen, maar niets blijkt minder waar. Wij kwamen tot een verrassende – voor ons nieuwe – ontdekking.

Is er iets wat deze vrouw niet kan?!

Hailey Bieber was een prima ballerina (what?!)

Hailey Bieber is een van de meest bekende topmodellen ter wereld, maar voor ze haar modellencarrière startte had ze eigenlijk een ander carrièrepad uitgestippeld. Sinds dat Hailey Bieber (toen nog Baldwin) 5 jaar was, had ze een grote ambitie in het leven: om balletdanseres te worden. Een ambitie die veel geduld, aandacht en toewijding vergt. Om haar droom waar te maken ging Hailey naar de American Ballet School gedurende de zomervakanties en was ze danser bij het Miami City Ballet. Verdrietig genoeg werd deze droom werd bruut verstoord door een voet-blessure, waardoor ze gedwongen werd om te stoppen en een andere droombaan moest vinden. Zo gezegd zo gedaan. Ze moest dans opgeven, maar vond een nieuwe passie in modellenwerk. Té stoer om te lezen hoe het model om is gegaan met deze heftige tegenslag. Vallen en opstaan.

In 2016 postte ze een video op Instagram waardoor haar fans al een klein beetje van haar talent konden bewonderen. In de caption laat ze weten dat ze het dansen mist en nu we dit zien, begrijpen we dat volledig: wauw, wauw, wauw!!

Het ballet-effect

In een recent interview met V magazine vertelde ze dat haar ballet training haar modellen-werk heel positief heeft beïnvloed: “I think watching ballet has totally shaped how I see and feel movement”.

Ondanks dat ze het dansen niet meer in dezelfde intensiteit kan, probeert ze nog steeds fit te blijven. Dit doet ze door gezond te eten en sporten te beoefenen waar ze danstechnieken in terug vindt. Haar favoriete workout is – niet geheel verrassend – pilates. “I used to be a dancer, so I love pilates because it really elongates en strengthens my muscles. That’s probably my favorite workout. I also recently started to box for some cardio. I found that remembering the combinations and learning how moving your body in boxing has been good for mental health.”

Voeten-pech

Buiten de voet-blessure die ze opliep als ballerina heeft Hailey vaker voeten-pech. Ze brak haar voet meerdere keren in de afgelopen jaren, toevallig beide precies na het Met Gala. Op social media deelde ze met haar fans: “Ya girl broke her foot in the same place on the exact same day a year later…… WHAT IS IT WITH ME AND METBALL? Lol.”

Van ballerina naar model

Mocht je nou al heel je leven een modellencarrière aspireren, dan is ballet zeker een aanrader. Hailey is namelijk zeker niet de enige die haar carrière gestart is door middel van ballet. Onder meer Charlize Theron, Naomi Campbell, Alexis Ren, Audrey Hepburn en Penélope Cruz waren ook – prachtige – prima ballerina’s.

Naomi Campbell & Alaia ballet
https://globalfashionreport.com

Hailey Bieber is open over haar mentale gezondheid en welke rol social media daarbij speelt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.