Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 31 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit wordt dé grote modekleur van dit najaar (en ga je dus overal zien)

Waar een nieuw seizoen is, zijn nieuwe collecties, kleuren en trends. We helpen je graag om zo goed mogelijk voorbereid het najaar in te gaan en dat doe je dit jaar met een verbazingwekkende kleur.

Van dopamine dressing naar grauw en grijs

Waar voor veel mensen een donkere outfit hun daily-uniform is, hul ik me het liefst elke dag in de felste kleuren. Je zult me (helemaal na de lockdowns) zelden in een donkere look zien verschijnen. Geen trend waar ik afgelopen tijd zó enthousiast van werd als van Dopamine Dressing. Dopamine Dressing is een theorie die vertelt dat je je gelukkiger voelt wanneer je felle kleuren draagt. Een knallende outfit zorgt dus volgens de theorie voor een zelfverzekerd gevoel en een ideale kickstart van je dag. De kleurenpsychologie leert ons dat elke kleur (en kleurencombinatie) voor een ander gevoel kan zorgen. Tóch merk ik dat ik momenteel, voor het eerst in (ik denk) mijn leven, een hang begin te krijgen naar de grauwste kleur ever: grijs.

Waar een trend is, komt een tegenbeweging

De afgelopen seizoenen lag de volle focus in de mode-industrie op knal-kleuren. Dit seizoen zal juist hun tegenhanger het mode-toneel overnemen. Ondanks dat het niet de meest opvallende kleurentint is, heeft de kleurenpsychologie veel over de greys te vertellen. Zo representeert de kleur nederigheid, aardsheid, neutraliteit en balans. Karakteristieken die we maar al te goed kunnen gebruiken op het moment. Historisch gezien heeft grijs een vrij stoffig kantoor-imago, maar dit seizoen hoeft de kleur echt álles behalve saai te zijn. Deze modehuizen, merken en influencers doen het alvast voor:

Botter

De her-uitvinding van het standaard grijze vestje. Saai? Nope! Sexy? En hoe!

Kijk ook vooral bij Gocashmere

Een nieuw prachtig merk van Hollandse bodem met de meest zachte cashmere items. Deze oversized, warme én grijze trui is perfect voor de herfst met een grijze mannen-blazer, grijze boyfriend-jeans en een goed paar hakken.

€279 via gocashmere.com

Gocashmere trui
Gocashmere

Armedangels gaan helemaal mee met de trend

Helemaal on-trend en dan ook nog eens op een duurzame manier. Deze grijze jeans zijn een blijvertje.

€129 via Armedangels.com

Armedangels

Claire Rose Cliteur doet ‘t voor

Moeilijk hoeft het niet te zijn met een knappe grijze blazer en de juiste styling zie je er al snel verfijnd uit.

Mango biedt jou fijne opties

Zo’n blazer à la Claire Rose hoeft geen fortuin te kosten.

€69,99 via Mango.com

Mango grijze blazer trend
Mango

Check Ermanno Scervino

Een grijs krijtstreep pak wordt meteen een stuk spannender met een een ultra low-waist en alleen een croptop of beha eronder.

About You x Marie von Behrens

About You en influencer Marie von Behrens sloegen de handen in een met onder andere dit prachtige pak als resultaat.

Blazer, €189 via About You

About You x Marie von Behrens grijs pak
About You

Loewe weet natuurlijk als eerste wat trendy is

Bij de SS23 show van Loewe tijdens Paris Fashion week brak het kleurrijke merk met haar knallende imago en presenteerde meerdere all-grey looks.

Parisienne chique bij Sézane

De juiste kleur panty kan je outfit precies dat beetje extra geven. Ga bij een grijze look dus ook zeker voor een grijze panty om het compleet te maken.

€20 via sezane.com

Grijze panty van Sezane
Sezane

Lida Krasniqi

Zo hoeft een grijze pantalon dus absoluut niks stoffigs te hebben…

Al gehoord van mermaidcore? Maak kennis met de trend van dit moment

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.