Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 26 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de mooiste mode- en kunst tentoonstellingen van het moment

Goed nieuws voor mode- en kunstliefhebbers, want de meest spraakmakende merken en musea hebben weer een aantal betoverende tentoonstellingen voor ons in petto. Van meeslepende installaties tot historische mode-iconen, deze exposities beloven een onvergetelijke ervaring voor iedereen die houdt van stijl en creativiteit.

Pak je agenda er maar eens bij en laat je inspireren door deze must-see tentoonstellingen!

1. Natan: 40 jaar stijlvol meesterschap

Natan, het Belgische modehuis dat bekend staat om zijn tijdloze elegantie, viert zijn 40-jarig jubileum met een betoverende tentoonstelling die de rijke geschiedenis van het merk tot leven brengt. Duik in de wereld van haute couture en bewonder de creaties die de mode-industrie hebben gevormd. Deze tentoonstelling, die gepaard gaat met een prachtig boek, biedt een uniek inzicht in de evolutie van de modewereld. Een absolute must voor elke modeliefhebber!

Van 11 tot en met 26 november 2023 in het Vanderborghtgebouw in Brussel.

2. Magritte Museum: waar surrealistische kunst en mode samenkomen

Na een intensieve renovatie van zes maanden opent het iconische Magritte Museum in Brussel opnieuw zijn deuren. Het museum beschikt over de grootste collectie van werken van de wereldberoemde Belgische surrealist René Magritte. En dat is niet alleen interessant voor kunst- en architectuurliefhebbers. Het museum is nauw verbonden met het befaamde tassenmerk Delvaux, dat bekend staat om zijn artistieke benadering van mode. Een unieke kans om de magie van surrealisme en mode te ervaren in één adembenemend museum.

Tickets en alle informatie over het Magritte Museum in Brussel vind je via deze link.

3. Nxt Museum: technologie ontmoet menselijkheid

Betreed de futuristische wereld van Nxt Museum, waar de grens tussen technologie en menselijkheid vervaagt. De installaties van Random International nemen je mee op een reis door het hart van innovatie en creativiteit. Laat je verbazen door interactieve kunstwerken die je zintuigen prikkelen en je laten nadenken over de relatie tussen mens en machine. Een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenkomst tussen kunst en technologie.

4. Levi’s Icons Re/Outfitted: een Dutch Design Week special

Voor deze expo moet je er snel bij zijn, want tijdens Dutch Design Week is er in het Brabantse Eindhoven een hele boel te zien. Zo schittert ook Levi’s met zijn Icons Re/Outfitted expositie, waar duurzaamheid en mode hand in hand gaan. Ontdek de kunst van het upcyclen met historische Levi’s stukken die een nieuw leven hebben gekregen door innovatieve ontwerpers. Deze tentoonstelling belicht de kracht van circulaire mode en inspireert bezoekers om bewuste keuzes te maken in hun kledingstijl.

Tot en met 28 oktober te bezoeken in Eindhoven.

5. Pradasphere: een reis door 110 jaar Prada in Shangai

Nou oke, het mag dan helaas niet om de hoek zijn, maar heb je toevallig een tripje naar China op de (wish)list staan, stap dan zeker even binnen in de betoverende wereld van Prada tijdens de tweede editie van Pradasphere in Shanghai. Deze tentoonstelling neemt je mee op een reis door 110 jaar Prada-geschiedenis, waar je de iconische ontwerpen en grensverleggende creaties van het merk kunt bewonderen. Laat je inspireren door de innovatieve geest van Prada en ontdek hoe dit modehuis de modewereld heeft gevormd en blijft beïnvloeden. Een onmisbare ervaring voor elke modeliefhebber die wil begrijpen hoe Prada een icoon is geworden in de mode-industrie.

Van 7 december tot en met 21 januari te bezoeken in Shanghai.

Dit zijn de eerste reacties op het modemerk van Kylie Jenner

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.